Friske Sitron Cupcakes


Denne oppskriften på sitron cupcakes må bare prøves, de var utrolige gode. En blanding mellom det syrlige og det søte utgjør en herlig kombinasjon som gjør at du lett kan spise mange av disse :) En forfriskende og lett dessert som er kjempe fin å servere nå som det går mot varmere tider.

Har igjen prøvd meg på stripe effekten med en annen metode enn sist og vil vise dette senere i innlegget. Legger selvfølgelig også med oppskriften slik at alle kan ta glede av den :) og viser hvordan jeg pynter med glasuren for å få cupcakene til å ligne roser.Etter å ha lett en god stund på nettet virket det ikke som om de fleste oppskriftene på sitron cupcakes hadde så veldig mye sitron i seg, og jeg synes det er viktig at de har en skikkelig smak, så ble ikke fornøyd før jeg fant denne på Wenches kjøkken :)

Cupcakes med sitron smak:

250 g smør
4 dl sukker
4 egg
2 dl melk
6 dl mel
3 ts bakepulver
1 ts vanilje essens
2 sitroner, presset
   sitronskall, revet


Rasp skallet av 2 sitroner.

Klem så juicen ut av begge sitronene.

Visp egg og sukker til eggedosis før du vekselsvis blander inn det tørre og det våte.

Ha til slutt i sitron saften og det revet skallet. Det lukter allerede kjempe godt av røren :)


Jeg valgte å bruke Pastellgule Muffinsformer denne gangen og de passet kjempe fint til fargen på glasuren. Denne oppskriften hever ikke så veldig mye, så fyll formene 3/4 fulle. Stekes så på 175 Grader i 18-20 min.


Over til glasuren og igjen har jeg brukt Mors hjemmebakte cupcake glasur. Den er veldig lett og søt og skikkelig god og jeg blir ofte spurt om hvilken oppskrift jeg bruker når jeg serverer mine cupcakes ;) På bilde ser du alt verktøyet jeg brukte til pyntingen av cupcakene. En 32 cm bøyd Spatula, sprøytepose, Stor Kobler, Sprøyte Tip # 2DPastafarge Sitron Gul og hvite og gule sukkerperler.


Det er viktig at glasuren mikses lenge nok slik at den får en fast konsistens, ellers vil den ikke holde formen etter den er sprøytet på cupcakene. Siden jeg denne også denne gangen skal prøve meg på en annen variant av stripe effekten som jeg brukte på 17. Mai cupcakene, delte jeg glasuren og farget den ene delen gul denne gangen. Pastafarger er veldig sterke og for at fargen ikke skal bli for skarp skal det kun noen små dråper til. Bruk gjerne en tannpirker å tilsette med, men husk å bruke en ny for vær gang til dypper den i fargen.


Sist gang brukte jeg pastafarge og malte striper på innsiden av sprøyteposen men jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet, så denne gangen la jeg lag på lag med de glasuren i de to fargene jeg hadde valgt for å se om det var et bedre alternativ. Blir litt prøving og feiling for å finne hva som er den optimale løsningen, men alltid gøy å prøve forskjellige metoder uansett utfallet :) Jeg startet med litt hvit....


Så gul..... Jeg ville ha mer gul enn hvit, så la tykkere lag av fargen som skulle være hovedfarge.


Så hvit igjen....


Og gul tilslutt....


Muffinsene er ute av ovnen og denne oppskriften gir ingen vulkanform :)


Før du starter er det lurt å klemme ut en liten del av glasuren slik at begge fargene blir synlige. Sist gang da jeg lagde rosecupcake med smørekrem var formene større og jeg brukte derfor en annen sprøyte tip som egentlig er beregnet for roser, men siden den ikke ville ha sett bra ut i disse mindre formene valgte jeg å bruke tip D2 denne gangen.


For å få cupcakene til å se ut som roser starter du i midten og beveger deg i sirkel utover. Veldig enkel teknikk men det kan bli litt klønete på den siste omgangen.


Ser jeg kunne ha presset enda mer av glasuren ut før jeg startet, for fargene var ikke helt blandet sammen enda, men det ordnet seg til den neste jeg pyntet :)

Litt vanskelig å ta bilder samtidig som jeg dekorerte med en hand, så denne cupcaken ble ikke den peneste av de ;)

På siste runde er det lett at glasuren ligger utover formkanten, men er den fast nok så vil den ligge pent.

Avslutt med å stoppe å klemme posen samtidig som du kjapt  trekker den bort fra cupcaken (ikke som vist på bildet ettersom jeg hadde vanskeligheter med å konsentrere meg om to ting på en gang ;)

Stripe effekten ble mye bedre denne gangen så skal jeg gjøre det igjen vil jeg absolutt bruke denne teknikken. Strø over med litt perler i blandet farger eller pynt etter eget ønske :) Synes absolutt at du burde prøve denne oppskriften en gang, jeg skal i hvertfall lage disse cupcakene igjen :D

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,