Romantisk pakkekake

Denne søte pakkekaken med sløyfe på toppen ble jeg utrolig fornøyd med :) Enkel i utseende og duse farger ga den litt romantiske trekk og passer godt i bryllup, dåp eller bursdag m.m. Pakkekaker er også enkle å forandre i utseende og kan tilpasses den anledning den er ment for, så har du lyst på en kake i ditt selskap som skiller seg ut er dette absolutt et godt valg :) 

Denne helgen laget jeg to pakke kaker og de ble svært forskjellige, så kommer til å legge ut begge på bloggen nå i løpet av uken med trinn-for-trinn og her er den første :) Denne pakkekaken har en symmetrisk sløyfe som står som en rosett på toppen, og ser absolutt mye vanskeligere ut å lage enn den egentlig er ;) Så i dette innlegget viser jeg hvordan en slik sløyfe lages og  gir også noen tips om hvordan du kan lage en ekstra høy kake og trekke den med fondant (og linker såklart opp til de redskapene og produktene jeg bruker)  :)Start med å farge til fondanten, her har jeg brukt svært lite lilla og dermed fått denne fine fargen som ikke er så veldig skarp av seg. For å lage sløyfer må det tilsettes CMC / Tylose i fondanten slik at den stivner og holder form og husk at den trenger minst 2 døgn før den er hard nok til å settes sammen. Jeg har så klart brukt min trofaste venn Ribbon Cutter som er et av mine mest brukte redskaper og har du planer om å investere i litt kakeverktøy anbefaler jeg en av disse på det sterkeste. Denne gangen har jeg satt på hakkete skjærehjul slik at sløyfen får en litt spesiell kant :)

Tilsett CMC /Tylose til fondanten. Det skal være 1 ts per 250 g fondant. Pass på at det er godt knadd inn i massen slik at det ikke ligger små lommer med pulver enkelte steder.


Her har jeg brukt min 51 cm Plast Kjevle til å kjevle ut fondanten. Den trenger ikke være så tynn, da blir det bare vanskeligere å sette båndene på siden mens de tørker.

Til denne sløyfen trengte jeg 11 bånd, men husk å alltid lage noen ekstra i tillfelle noe skulle gå galt ;) Etter å ha skjært ut lange remser i fondant kuttet jeg de opp i 12 cm lange bånd. Det er bare å øke eller minske lengden etter hvor stor kakeform du skal bruke. Min kake skulle lages i en 20 cm form, og denne lengden passet da perfekt :) Stikk med det samme også ut to sirkler som skal brukes til mellomlegg når vi senere setter sammen sløyfen, mine er ca 7 cm og 2 cm store.

Brett båndene i to og lim de sammen med Spiselig lim i endene, legges så på siden og luft tørkes i 2-3 døgn. Jeg legger de på litt bakepapir og gjerne i en liten pappeske slik at jeg kan lukke toppen og de er beskyttet mot støv og diverse :)

De fleste jeg lager kaker for ønsker seg sjokoladekake og det gjorde bursdagsbarnet denne gangen også. En sikker vinner på hver en fest, spesielt med denne oppskriften :) Når jeg steker bruker jeg kun helformer og anbefaler å legge bakepapir i bunnen og spraye godt med formfett rundt sidene slik at det er lett å få kaken ut etter den er stekt.


Ettersom denne kaken skulle bli ekstra høy, har jeg stekt to bunner i min 20 cm runde form.

Som fyll har jeg brukt Smørekrem med smeltet melkesjokolade :)

Jeg liker å ha et godt lag med fyll mellom hver del, med en 32 cm bøyd Spatula er det enkelt å få en jevn og glatt flate slik at kaken ikke blir skjev når den stables. Ett annet lite tips er å alltid bruke en av bunnene som topp, for de har gjerne de retteste kantene ;)


Etter å ha fylt kaken er det lurt å legge et tynt trekk med smørekrem rundt hele utsiden. Gjør slik at kaken blir rett og fyll inn alle eventuelle hull eller diker. Sett så i kjøleskapet ett par timer før du legger lokket.


Så var det over til den vanskeligste delen og dette vil jeg ikke anbefale for den som er helt fersk på å legge trekk på kaker.


Å trekke en ekstra høy kake betyr at det kommer til å være en god del ekstra fondant som må gjevnes ut rundt sidene. Det gjorde det heller ikke enklere at jeg hadde valgt å sette kaken på et stett-fat så da jeg la lokket over, hang fondanten utover kanten og tyngden fikk det til å revne, opp til flere ganger   :( Litt stresset da det sto på, men til slutt fikk jeg det til, med kun et par små sprekker på toppen. Tipset her blir å prøve å kjevle et lokk som kun er litt større enn det kaken trenger og kutte vekk mesteparten av den ekstra fondanten så kjapt som mulig. Bruk hansker med bitte litt formfett mens du forsiktig klemmer lokket tett inntil kaken (godt råd fra en flink ekspeditør hos Traktøren på Byhaven :D ), og bruk god tid.

Nå står kun pyntingen av kaken igjen og det er min favoritt del :) Båndet rundt kaken ble laget på samme måte som båndene til sløyfen, det eneste forskjellen er at jeg her også brukte en Whimsy heart Mønsterkjevle for ekstra detaljer.

Lim på båndet med spiselig lim.


Ta fram delene til sløyfen som nå har stivnet og kan settes sammen til en fantastisk fin sløyfe :) Bruk en skarp kniv og skjær forsiktig tuppene litt spissere.


Ta den største sirkelene og plasser den midt på kaken (her er mitt bildet litt missvisende) , fest med spiselig lim.


Legg de seks første båndene på plass og her er det best å bruke Royal Icing som festemiddel. Plasser den minste sirkelen på toppen.


I neste omgang bruk kun fem bånd og en dash med Royal Icing, plasser så et siste bånd i  hullet i midten til slutt. Det kan ofte være en god idea å prøvesette sløyfen før den limes sammen, dette fordi båndene ikke alltid har samme form og det kan bli som et lite pusslespill for å få det til å gå opp.

Press ut noen blomster, jeg har brukt en Gerbera Utstikker og limt på en liten hvit sukkerperle i midten, kjempe søte... :) Plasser de rundt på kaken og den er nå klar for servering :) Det skal nevnes at bursdagsbarnet selv har valgt utseende av kaken etter et bilde funnet på Villa Perlesukker.

Håper du nå fikk lyst på en pakke kake du også :) Anbefaler disse også til nybegynnere (bare ikke ekstra høye), de er faktisk ikke så vanskelige, bare utrolig flotte :)

Have your cake and eat it too......Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)


Etiketter: , , ,