Tøft tog til kaken trinn-for-trinn

Hvorfor kjøpe et tog når du kan lage et ordentlig tøft tog til kaken i fondant? :) Så her kommer trinn-for-trinn på det siste kjøretøyet fra Den Ultimate bursdagskaken for gutter, et lokomotiv med 3 vogner som en hver liten gutt vil elske, slik at du også kan lage et :)

Bildene sier det meste så kommenterer ikke så alt for mye i dette innlegget, men det er alltid greit med noe å se etter når en skal lage figurer :)


Start med et rektangel, størrelse avhenger av hvor stor plass du har på kaken, mitt ble kanskje i største laget men det gikk akkurat ;) Klem den ene ende ned slik at den skråner.

Lag selve førerhuset som et litt tykkere rektangel og sett på toppen av basen.
Lag en pølse, mål hvor lang den trenger å være, og lim fast.

Kjevle ut fondant i en annen farge og skjær ut et kvadrat til taket, en støtfanger (eller hva det måtte hete. ;)  og 2 ganger vinduer. Velg selv de fargene du synes er fine :)


En fin detalje er å lage striper i støtfangeren slik de ekte damplokomotivene har :) Trill så ut en liten ball og form en trakt som skal brukes til skorsteiner.

Så var det bare hjulene igjen :) Her har jeg brukt små og store sprøyte tipper og trykket ut tilsammen 6 hjul (eventuelt flere visst du skal ha vogner også). Bruk en Rund Sprøytetipp til å lage de små detaljene i midten av hjulet og lim de fast med Spiselig lim.
Vognene lages enkelt ved å forme rektangler i ønsket farge og lime på hjul. Jeg satt kakelysholdere av plast i de slik at jeg kunne ha 3 lys på kaken :), men husk å gjøre det før de stivner ;)

Så var det tøffe toget klart til kaken :)

 
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: