Håndlagde roser Trinn-For-Trinn

Roser er røde, Fioler er blå, 
Kaker er søte og Du er like så :)

Håndlagde blomster ser alltid fantastiske ut på kaker :) svært tidkrevende er de, men skal det kun være noen få er det absolutt vært det ;)


Disse rosene i fondant lagde jeg til Mia Helenes Putekake til dåp og de ble absolutt det lille ekstra på kaken :) Så har du lyst til å lage noen håndlagede blomster til neste kake er det beskrevet med mange bilder og enkle kommentarer i dette innlegget :)Her er alle redskapene jeg brukte for å lage rosene foruten Fondanten som jeg glemte på bildet, men som selvsagt er hovedingrediensen ;)

1. Pensel og Spiselig Lim
2. Plast Kniv og PME Balltool
3. Rose og Calyx utstikkere
4. CMC / Tylose (slik at fondanten stivner)
5. Blomsterpute
6. 23 cm Plast Kjevle
7. Pastafarge Rose og Blad Grønn

Husk det er mulig å bruke andre alternativer om du ikke skulle ha alt dette tilgjengelig og ikke har lyst til å gjøre en stor investering ;) Og om du har tenkt å drive på litt med dekorasjon kan jeg anbefale Wilton Gumpaste Flower Cutter Set / 25 som jeg kjøpte da jeg startet, med 25 forskjellige blomsterutstikker deler.Ha CMC / Tylose i fondanten etter at den er farget i ønsket farge eller kjøp Ferdig Farget Fondant.

Form roseknoppen :)


Stikk ut ett kronblad.

Bruk Balltool verktøyet til å forme bladet til ca dobbel størrelse ved å føre den rundt i små sirkler. Start i midten og så ut i kantene slik at de bølger seg.

Her er min ferdig :) Husk at alle roser og hvert et kronblad ser forskjellige ut så om noen blir store eller får små rifter har ikke det noe å si, det vil kun gi blomsten persolighet :)


Ta så spiselig lim på langs av kronbladet og rull inn roseknoppen.

Nå er rosens senter ferdig :)


Roseutstikker kommer i mange forskjellige størrelser og denne vil jeg vel si er en medium/stor.


Jeg anbefaler og kun stikke ut 1 eller 2 roser om gangen om du ikke har gjort dette før. Stivelsen som vi har i vil fort tre i kraft og da kan det bli veldig stressende med å få kronbladene formet og alle delene limt på plass.

Start ved å føre redskapen i små sirkler i midten. Det er nå jeg bruker blomsterputen, den gjør så at rosen ikke går i stykker eller sitterfast i underlaget. Har du ikke en av disse er det bare å finne noe lignende som beskytter blomsten ;)


Form så hvert enkelt kronblad slik vi gjorde tidligere, start i midten så i kantene :) De vil nesten doble sin originale størrelse.

Ta så spiselig lim i midten av rosen.

Plasser roseknoppen i senter og påfør spiselig lim på ett av kronbladene. Her har jeg lim godt oppover kronbladet siden det skal klisteres helt opp langs roseknoppen. Når jeg plasserer roseknoppen gjør jeg det slik at det første kronbladet vil dekke skjøtet av det single kronbladet vi pakket knoppen med.


Her er den første på plass :) Lag gjerne roseknoppen høyere enn det som vises på mitt bildet slik at den ikke forsvinner i senteret til slutt ;)

Ta så motsatt sides kronblad og gjør det samme. Det er mye bedre å bruke plastkniven enn fingrene når en håndterer de delikate bladene ;)

Så tar jeg blad nr 3, jeg velger hvilket kronblad jeg skal bruke neste ettersom hvilket som vil dekke "skjøtene" best.

Blad nr 4.


Og nå har vi fått en liten rose som venter på å springe ut :D Som du kan se på bildet av de ferdige rosene mine har jeg en av disse liggende som en roseknopp.
Skal du fortsette og lage en stor rose i fullblomst repeteres alle stegene en gang til :) Bruk spiselig lim til å feste blomsten i midten.


Her har jeg nå 10 kronblader på plass :) Krøll og form bladene slik at alle blir unike.


For å få den store rosen gjentar jeg alle stegene en gang til og du skjønner kanskje nå hvorfor disse håndlagde rosene tar litt tid ;)

Ta da.... ! Kjempe fin, absolutt verdt det og jo flere ganger en gjentar prosessen det forterer går det, så snart sitter jeg nok å masseproduserer slike roser så lett som bare det ;)


Her kan du se min hvite rose etter at den er ferdig, bladene på denne ble tynnere kjevlet ut en de rosa så de ville ikke holde seg på plass mens de stivnet. Et lite tips da er å rive små biter av tørkepapir og plassere under slik at de ligger godt mens den tørker. Husk at disse skal lufttørke og ikke i kjøleskap ;)  Bare husk å legge noe over som vil beskytte mot støv og diverse for eksempel sølvpapir eller et tynt stykke stoff.

Roser må også ha en calyx (vet ikke hva det heter på norsk), men er i allefall de bladene som ligger opp langs rosens kronblader. Her har jeg farget litt fondant i lys grønn farge slik at den ville passe med rosafargene på kaken og ikke bli for mørk.

Denne utstikkeren er kjempe kjekk å ha, men det går også fint å skjære ut noe lignende med en kniv :)

Bruk balltoll redskapet og lag litt ekstra plass til rosen ved å føre den rundt i små sirkler.

Lag også noen striper i midten av bladene.

Til rosene må vi også ha Roseblader og i ett sett kommer det 3 forskjellige størrelser.

Ejektor utstikkere er kjempe lette å bruke og som du så på forrige bildet vil de gi et blad avtrykk på oversiden ved å presse ejektoren ned før du tar ut bladet ;) Ganske så lett om en har de rette redskapene ja.. ;) Normalt lager jeg disse 1-2 kvelder før eller når det skulle passe, da sparer en litt tid på slutten og det likevel er mye som skal gjøres ;)


Legg de ferdige bladene på bakepapir og krøll de litt sammen slik at alle får forskjellig form.


Nå har jeg hatt lim på calyx'n og plassert de ferdig tørket rosene i midten. Ikke mye igjen nå før de er klare for kaken ;)


Ta lim på sidene om du skal ha de til å ligge opp langs en roseknopp og det er best å bruke et redskap til å plassere de når det er så smått som det her.


På de store rosene vippet og bølget jeg kun opp calyx bladene slik at de ikke ville ligge rett ut langs kaken. Det er de små detaljene som får dekorasjonen til å se nesten ekte ut ;)

Nå er rosene ferdige og klare til å gjøre en fin kake om til en fantastisk kake :D Selv synes jeg det er utrolig artig å få til noe slikt  og at hver rose blir helt individuell :) så dette er absolutt min kosestund når barna har lagt seg ;)

Legger ved noen flere bilder av hele kaken og blomstene og håper dette kanskje inspirerte noen til å prøve å lage roser en dag også :) Fortell meg gjerne hvordan det går :D Lykke til.
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)


Etiketter: ,