Hvordan trekke en putekake

Da er ferien over og hvilken fantastisk kake å starte på bloggingen med :) Jeg har lenge gledet meg til å få prøve meg på en putekake, så da skjønneste Mia Helene skulle døpes forrige helg hadde jeg alt klart :)

Jeg må si at jeg ikke forventet at resultatet skulle bli så bra som det gjorde siden dette var mitt aller første forsøk, men det var mye lettere enn jeg trodde :) , så kan nok si at jeg faktisk ble ganske så stolt av meg selv ;) Så i dette innlegget vil du kunne se hvordan kaken ble bakt, fylt og trekt med fondant :) De håndlagede rosene og resten av pynten vil få sitt eget Trinn-for-Trinn innlegg som kommer på bloggen snart.
Putekaker gjør seg bemerket pågrunn av sin helt spesielle fasong og det er 2 måter å lage denne på. Jeg har valgt den enkle og raskeste måte ved å bruke Wilton Putekake Bakeform sett, men det er også mulig å bruke en rund eller firkantet form og håndskjære fasongen. Settet innholder 3 puteformer i forskjellige størrelser, jeg har brukt den største på 35 cm som vil gi mer enn nok kake til et selskap på 30-35 stk. Spray formen godt med formfett og dryss et lag med mel over slik at den enkelt vil løsne fra formen etter steking.


Stek 2 bunner for å få den optimale puteeffekten på kaken, her er det lurt å bruke en oppskrift som er litt fast slik at kantene holder seg og ikke synker sammen slik at puten vil se slapp ut ;) Legg de gjerne i kjøleskapet over natten, da vil det bli mye lettere å skjære i de dagen etter.


Del så hver av de i 2.


Fyll 3 lag med det fyllet du selv ønsker :) Her har jeg brukt 2 lag med melkesjokolade smørekrem og 1 lag med smørekrem med bringebærsmak. Kjempe deilig....... :D Den første bunnen plasseres slik den lå i formen ved steking mens del 2 vendes over slik at den danner et lokk.


Dekk også utsiden med sjokoladesmørekrem slik at overflaten blir jevn og glatt til vi skal legge lokket. Resultat som sees på bildet er ikke optimalt, men jeg gikk over kaken enda en gang etter å ha tatt det slik at det ikke var noen streker igjen for de vil vises i fondanten.


Farg Fondant eller annen masse i den fargen du selv ønsker. Denne gangen har jeg brukt mer enn 1 kg for å være sikker på at det skulle bli nok til å dekke kaken. Med min 51 cm Plast Kjevle er det lett å kjevle ut lokket selv om det blir så stort at det dekker hele kjøkkenbenken ;)


For å få lokket trykt over til kaken bruker jeg kjevlen til å løfte med. Legg kjevlen på midten og fold fondanten over slik at den blir liggende dobbel. Løft så bare kjevlen og plasser lokket på kaken :) , fin måte å unngå rifter eller merker i fondanten etter fingrene.


Når lokket er plassert tar jeg Duff Fondant Smoother og stryker forsiktig på overflaten for å få vekk luftlommer eller andre ujevnheter.


Start med å klemme inn alle 4 hjørnene før du fortsetter med sidene og det er alltid lurt å bruke hansker når en driver med fondant.


Nå sitter loket godt på kaken :)


Trim så vekk det meste av den overflødige fondanten.


Gå så over kantene med en Plast Kniv og skjær av/ dytt under fondanten som vi lot være igjen tidligere. Det nøyere du er det bedre blir resultatet ;)


Slik så min ut etter at jeg var ferdig :)


Nå begynner kaken å bli ferdig og det er kun dekorasjonen igjen :)


Jeg har sett mange putekaker på nettet som har diamantmønster og synes det ser så fint ut, så min kake skal også få det ;) Til å lage dette har jeg lagt CK Impression Mat Large Dimonds på kaken og igjen brukt min Duff Fondant Smoother til å lage et inntrykk.  


Gå gjerne over med et Skjære hjul slik at det synes bedre. Dette verktøyet kommer med 3 forskjellige hjul og som dere kan se på bildet har jeg valgt det taggete hjulet til å streke opp kaken slik at det ser ut som en søm :)


Ta daaa ! :) Nå er det bare å pynte med det en skulle ønske og servere en flott putekake i neste selskap ;) Jeg lagde noen roser for hånd og trykket ut noen søte små blomster, trinn for trinn på roser finner du Her og om du kunne tenkt deg nydelige sommerfugler kan du ta en titt Her. En liten hvit perle i hvert et kryss og en søt liten baby med dåpskjole gjør kaken komplett og nå ligger trinn for trinn på hvordan jeg lager de søteste babyer klar på bloggen Her :)

Lykke til med all putekake-bakingen ;)

Her er noen flere bilder av min aller første putekake :D


Etiketter: , ,