Elefantfigur av fondant Trinn-For-Trinn

Om du tenker å lage en figur av fondant på en kake, er denne elefanten kanskje en av de enkleste. Nå er det slik at det faktisk var min mor som hjalp meg med denne, da jeg hadde alt for mye å gjøre før min lille gutt's bursdag ;) Hun har aldri gjort noe slikt før og elefanten ble jo kjempe fin, så absolutt en fin nybegynner figur å prøve seg på.


Trinn-For-Trinn i bilder og noen kommentarer på hvordan den ble laget finner du i dette innlegget :)Start med å forme en rund ball av fondant. Elefanten blir like fin i rosa eller en annen farge ;) Et tips som er godt å vite når en modellerer er å spraye litt matfett i hendene slik at fondanten får en fin glatt overflate uten at den tørker ut eller får sprekker. 


2 små baller til føtter. Trenger ikke være helt runde.


Form til et rundt hode, litt mindre enn kroppen. Dette bildet er tatt da jeg satte sammen figuren, men alle delene ble laget 2 døgn i forveien slik at snabelen skulle få tid til å stivne med tilsatt CMC / Tylose. Trill ut en pølse og lag et lite hull i enden, skjær også noen småstriper over toppen av snabelen og la den stivne til med en liten bøy.  


2 små hender..


Ørene ble også tilsatt CMC / Tylose. Her kan det brukes en rund utstikker og etterpå skjæres vekk en del der ørene skal sitte mot hodet. Lag de gjerne litt tykke og før de legges til tørk kan det være lurt å prøve de der de skal sitte slik at de får rett fasong (noe vi ikke gjorde). 


Til munnen ble det brukt Svart Spiselig Tusj som er kjempe kjekk for små detaljer. Snabelen trengte litt ekstra støtte i tillegg til Spiselig Lim så her ble det også brukt en tannpirker. Husk å informere om ting som ikke kan spises og pass på å ta det ut før barna forsyner seg av elefanten ;) Skal si den forsvant fort og det var ikke en smule igjen av den heller.. ;)


Lim alle delene sammen med spiselig lim.


Nå begynner det å ligne... ;)


Her kan du se at ørene ikke passer helt til formen av hodet, men om du prøver de før de legges til tørk kan ditt resultat bli bedre. Ørene måtte holdes på plass en liten stund slik at limet rakk å tørke og de kunne stå av seg selv uten å gli nedover.


2 små øyne av svart fondant og vår elefantfigur er ferdig :) Utrolig artig pynt til kaken og også moro å lage ;)

Takk for titten og håper det var til nytte :) og hvordan resten av kaken ble laget kan du finne i innlegget Jungelkake :)


Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,