Golfkake

Når min kjære bror feiret sin 21 årsdag var det ingen tvil om hva jeg skulle bake :) En golfkake i to deler passet perfekt til anledningen og selv synes jeg designet ble både artig og originalt :) Og bursdagsbarnet selv ble veldig fornøyd ;)


Mens han var ute en dag lurte jeg med ned i golfbaggen og fant et 4'er jern og en Callaway golfball  som jeg brukte til å modellere etter. Det eneste som ikke er spiselig på denne kaken er flaggstangen (grillspyd) og peggen som jeg smuglånte ;) og siden det ikke er så mange elementer på kaken vil jeg også vise hvordan en lett fyller og trekker en firkantet kake.Til kakebunnene brukte jeg en 25 cm og en 10 cm firkantet helform, akkurat de samme som til Timmy Tid Kaken. Bakepapir i bunnen og formfett på sidene gjør at bunnen lett faller ut av formen.  


Velg din favoritt oppskrift og siden den ene formen er så liten gikk det helt fint å steke de side om side i ovnen.


Selv om kaken sprekker eller får en vulkantopp gjør ikke dette noe, jeg skjærer bare bort toppen og bruker den øverste delen som bunn og bunnen som topp. Da vil kaken likevel få en jevn og glatt overflate slik at fondanten vi legger på senere vil se mye finere ut.


Med en 33 cm Spactula er det lett å fordele smørekrem eller annet fyll. Jeg bruker Funcake Mix sin smørekrem for den er ordentlig lett å lage :) Hvordan det gjøres finner du Her.

Ett lag med vanlig smørekrem og ett med tilsatt smeltet melkesjokolade :)


 Dekk også utsiden med et tynt lag av smørekrem. Jeg velger å bruke med tilsatt sjokolade for da stivner det mens den står i kjøleskapet og dekker eventuelle ujevnheter eller bulker forsvinner.


Tilsett litt Leaf Green Pastafarge til fondsnten med en tannpirker. Husk det skal ikke så mye til og det er bedre og tilsette litt mer etterhvert enn å ha i formye med en gang ;)


Når fargene blir litt for skarpe er det lurt å ha i litt Svart Pastafarge.


Den 51 cm Plast Kjevlen er en kjempe god investering om du driver å bake en del. Her er det ingen mulighet å få små trebiter i fondanten slik som med en trekjevle og den ekstra lengden kommer også godt med. Når fondanten skal over fra matten til kaken, legger jeg kjevlen på midten og legger den ene halvdelen over. Da kan den lett løftes og det garantert uten rifter eller merker fra fingrene som ofte skjer om en kun bruker hendene ;)


Å trekke en firkantet kake er ikke noe vanskeligere enn en rund. Nå bruker jeg å bli litt ivrig når jeg baker og glemmer noen ganger å ta bilder så dette tok jeg i etterkant ;) Det første jeg gjør etter å ha lagt fondanten over kaken er å bruke en Fondant Smoother til å stryke ut eventuelle luftbobler og gjøre overflaten så rett som mulig (altså se bort ifra at dette bildet viser at fondanten er klemt inn til sidene allerede ;) )


Bruk gjerne hansker, det minimerer sjansene for merker i fondanten. Start med å forsiktig klemme inn alle 4 hjørnene. 


Så sidene :) Løft litt på enden av "skjørtet" slik at det er lettere å presse ut folder. Bruk gjerne litt tid på dette, da vil du få det beste resultatet.


Gå gjerne over med fondant smoother'n for å få rettere sider.


Gå så over sidene med en skarp kniv eller som jeg bruker Plast Kniv fra modellerings sett.  Igjen vær veldig nøye og bruk god tid. Det er disse små tingene som får helheten til å se fantastisk ut :)


Og her er golfhullet klart på en ferdig trekket firkantet kake :) Flagget laget jeg av Rød Fondant med tilsatt CMC / Tylose slik at det stivnet i den fasongen jeg ønsket.


Til skriften på de to kakene har jeg brukt Clikstix Små og Store bokstaver og Tall. Disse utstikkerene med ejektor gjør det lett å trykke ut fondanten og er svært tidsparende ;)


Her er de på kaken festet med litt Spiselig Lim ;)


Golfkøllen laget jeg i 3 deler som jeg limte sammen da den ble plassert på kaken. Her var det så mange små detaljer så jeg foreslår å ha en ekte til modell mens en lager den. Delene i sølv er Hvit Fondant sprayet med Perlemor Glansspray. som gir den det lille ekstra ;)


Til golfballen brukte jeg et Ball Tool og presset inn mot fondanten slik at den fikk den rette formen. Kjempe kjekt lite redskap som jeg bruker mye når jeg modellerer.


Det finnes så utrolig mye lurt innen bakeverktøy og Spiselige Tusjer er en av disse tingene ;) Kommer i alle farger og med tynn og/eller tykk spiss som gjør det lett å tegne på små detaljer. Og så er alle delene klare til å plasseres på kaken :)

Så om dette ikke er den perfekte kaken å gi til en golf entusiast så vet ikke jeg ;) Takk for titten og håper innlegget ga ideer til å ta tak i bakebollen og prøve du også ;)

Og her er flere bilder av det ferdige resultatet :)

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)Etiketter: , , , ,