Brannmann Sam kake


Hvem kjenner ikke til Brannmann Sam? Han er hvertfall en stor helt i dette huset og til bursdagsbarnet Herman, som jeg fikk i oppdrag å lage en brannbilkake til :)

Brannbilkake

Kaker som skal skjæres og formes synes jeg er de aller vanskeligste og mest tidkrevende å lage, men de blir utrolig fine så det er absolutt verdt det :) Trinn-for-trinn på Brannmann Sam figuren kommer snart i eget innlegg, men her kan du se hvordan jeg laget brannbilen.


Til kaker som skal formes til en spesiell fasong vil jeg anbefale å bruke en fast sjokoladekake. Jeg har brukt en 30x30 cm firkantet form og skjærte til to like og passe store deler til å lage brannbilen av. Del de også på langs slik at du får 4 etasjer med bunn.


Her har jeg fylt kaken med sjokolade Smørekrem og om du ser nøye på bildet har jeg også skjært til slik at fronten har et noe høyere tak. 

Annonse

Når det skal brukes veldig mye av en farge liker jeg å kjøpe ferdig farget Rød Fondant og tilsetter litt ekstra farge da den ikke alltid er så skarp i fargen som jeg ønsker.


Det er absolutt ikke lett å trekke en slik kake og jeg endte opp med 3 folder med overflødig fondant. Et lite tips er å plassere disse foldene på steder som skal dekkes av annen pynt eller på baksiden av kaken. Som du kan se på bildet over har jeg 1 på midten bak som blir dekket senere, 1 nederst i venstre hjørne og 1 der jeg har tenkt å plassere figuren.


Foldene klypes godt sammen...


Før jeg klipper de til med saks og prøver å jevne de til. Pass bare på at de ikke åpner seg for da kan det være vanskelig å tette hullet senere.


 Jeg lager aldri en kake uten å bruke min Wilton Ribbon Cutter til et eller annet, absolutt et verktøy som det er verdt å investere i og som gjør jobben mye enklere :)


Her er bagasjeluken på plass og jeg har også fått dekket en av foldene ;)


Til linjene brukte jeg en linjal og en skarp kniv og et par forskjellige runde sprøytetipper til lysene. Slike kaker har så mange detaljer og det meste må kuttes og skjæres for hånd, så at det blir litt røft i kantene er ikke å komme utenom, men til syvende og sist da alt kommer sammen blir de likevel kjempe flotte :)


Med en JEM Strip Cutter lagde jeg mye av pynten til denne kaken. Perfekte strimler på 1-2-3 og denne ble brukt til de grå dørene på sidene, vingene på stjernemerket, den gule og røde firkantene bak på bilen og også på støtfangeren.


Perfekte stjerner med disse Stjerne Utstikkere 3 pk der jeg har brukt den minste størrelsen.  


Til dekkene har jeg brukt en stor sprøytetipp som utstikker og til den blå bak stjernen og hjulkapslene har jeg brukt en liten.


Nå begynner alt å komme på plass :)


En stige og selvfølgelig navn og alder på bursdagsbarnet ble plassert på taket. Jeg anbefaler Clikstix's sine utstikkere, de er så enkle å bruke og denne gangen ble det Store bokstaver og Tall.


Et par lys og sirener på taket og flere detaljer på fronten så er brannbilen klar :) En god del arbeid og alt må skje etter at kaken er stekt og fylt, så sett av en del timer til dette prosjektet ;)


Må si at Brannmann Sam ble en kjekk en kar ;) Tinn-for-trinn kommer snart :)

Et veldig fornøyd bursdagsbarn og stor stas for både små og store, betyr vel at denne kaken var en suksess :) Ønsker alle lykke til i sitt neste bakeprosjekt, her blir det fantorangen neste :)Etiketter: ,