Nasjonaldag kake

Happy Australia Day ! I dag er det den Australske nasjonaldagen og med 2 halvt Australske barn i huset og etter å selv ha bodd der i ca 9 år, må dette selvsagt feires :) Så da ble det kake formet som det Australske kontinent, dekket med det Australske flagget av fondant :)  

 
Kanskje ikke den mest aktuelle kaken for andre her i Norge å lage, men dette kan jo gjøres med de fleste land og kanskje noe å prøve seg på til 17. Mai ;)


 
En sekskantet form var perfekt til denne kaken ;) Trengte nesten ikke skjære... Viktig å få med Tasmania også, så laget en liten ekstrakake i en miniform.


Veldig greit å bruke en fast kakebunn når den skal skjæres til en spesiell fasong. Da er det mye lettere å få fine og rette kanter.

 
Ferdig fylt og klar til å trekkes :)

 
Jeg farger for det meste all fondanten selv. For å få denne litt dypere blåfargen har jeg brukt Royal Blue Pastafarge og tilsatt litt Svart for å få den mørkere. Med en 51 cm Plast Kjevle er det lett å kjevle fondanten til ønsket størrelse.

 
Litt vanskeligere er det å trekke en ujevn kake, men bruk litt tid på det og trekk forsiktig i enden mens du stryker fondanten ned langs sidene så blir det bra tilslutt.

 
Til flagget trengte jeg stjerneutstikkere i 3 forskjellige størrelser og et slikt sett kan du finne Her. Absolutt en god investering og et sett jeg bruker mye når jeg dekorerer forskjellige kaker.

 
Flagget ble skjørt ut for hånd og delene limt på plass med Spiselig Lim.
 
Enkel og rask kake å lage og selv om den ikke har så utrolig mye pynt er den ganske så unik :) Da gjenstår bare å ønske alle en riktig trivelig Australia Day og så får vi se om jeg blir å prøve meg på en Norgeskake om noen måneder ;)

 
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,