Kaptein Sabeltann kake

Flere som har fått spørsmål om å lage en Kaptein Sabeltann kake? Selv har jeg to sjørøvere som godt kunne tenkt seg en slik kake av Den Sorte Dame, men denne gangen ble den laget til Marcus sin 3 årsdag :)


Dette er en ganske så krevende kake, der bunnen skal skjæres til og med mange detaljer for å få den mest mulig lik den ekte sjørøverskuten, men det er absolutt verdt arbeidet når bursdagsbarnet blir så fornøyd :D Ta en titt innom om du har lyst å se hvordan den ble laget.Jeg laget en 30*30 cm firkantet bunn av en fast sjokoladekake slik at det blir lettere å skjære å forme til skuta. Det er selvsagt mulig å bruke en rundform om du ikke har en slik firkantet.


Jeg delte den så i 3 like stor biter. 2 skal jeg bruke til å stable i høyden mens den tredje blir til opphøyningene foran og bak.


Når jeg lager kaker som skal skjæres til en spesiell form, liker jeg å gjøre dette før jeg fyller den. Da slipper du at det eventuelt tyter ut på sidene og det er også mye lettere å få det jevnt.


Her er den fylt og dekket med et tynt lag av sjokoladesmørekrem på utsiden. Så setter jeg den gjerne en stund i kjøleskapet før jeg begynner å trekke med Rød Fondant.


Så startet jeg med å legge dekket på skuta. For å få et treaktig dekk brukte jeg en slik Prege Matte og presset mot fondanten med en kjevle, effektiv og enkel måte å få med de små detaljene ;)


Klipp så bort fondanten som stikker utom.

Så var det sidene og her skjøtet jeg foran og bak. Igjen klippet jeg til rundt toppen brukte litt Spiselig Lim slik at kantene satt godt sammen.


Med så mye detaljer å lage hadde jeg allerede gjort klart det jeg kunne noen dager i forveien. Her ser du delene til gelenderet på styrbord og babord side og "figuren" som skal plasseres i båtens baug :) Jada, litt kan jeg om båter ;) Også lugarvinduene ble laget i forkant og for å få korrekt farge ble alt sprayet med Gull Glans spray.


Mastene er grillspyd dekket av fondant og roret lagde jeg også i forveien slik at delen hadde stivnet og jeg kunne lime de sammen og plassere :)


Ved å bruke en Ribbon Cutter går det raskt og enkelt å lage remser til sidene og med en liten sprøytetipp trykker jeg også ut litt svart fondant til lugarvinduene.


Ved hjelp av tannpirkere kan pynten lett festes til kaken selv om den er tung :)


Med gullkanter lags kantene og 2 små lykter på hver side akterut, begynner nå kaken å å ligne Selveste Kaptein Sabeltann's skute :)


Dette var nok den vanskeligste delen på hele kaken :) Ikke lett å forme til et ansikt, men slik ble altså mitt forsøk.


Med litt Wilton Pastafarge Hvit malte jeg på mønsteret i øynene med en pensel, har du ikke en slik så kan kanskje melisglasur være et alternativ ;)


Da var det bare å plassere siste rest av pynten jeg hadde liggende klar og kaken er ferdig :) Må også gi min mor kreditt for den fine tegningen av Kaptein Sabeltann hun laget siden jeg absolutt ikke kan tegne. Skal si jeg er svært fornøyd med det ferdige resultatet :D

Takk for at du tittet innom og håper dette ga noen ideer til et kakeprosjekt :)  Her er noen flere bilder av den ferdige kaken :DDu finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,