Angry Bird Kake

Da fikk jeg litt tid til bloggen likevel ;) Så her kommer trinn for trinn på den sinteste lille røde fuglen som finnes ;) Denne Angry Bird kaken vil jeg si var rimelig lett å lage da det ikke er så mye avansert pynt og det meste skjæres for fri hånd. Men likevel en stor slager på bursdagsfesten ;)Det eneste som må lages ett par dager i forveien er fjærene på hodet. Her har jeg hatt i CMC/Tylose pulver (stivelsespulver) i fondanten før jeg kjevler ut og skjærer ut formen for hånd. Mengde er 1 ts per 250 g fondant eller annen masse, så her justerer du bare etter hvor mye du trenger.

Her er min kjempe gode Gulrotkake fyllt med et lag av ostekrem i midten og ett tynt lag på utsiden. Oppskriften på denne kan du finne Her.

Jeg farger all fondanten selv, men en skarp rødfarge kan være vanskelig å få til. Ett tips er å bruke merket Rainbow Dust, den er mer konsentrert enn flere av de andre merkene og du får dermed ett bedre resultat når du skal ha fks rød eller svart.


For å få en fin bue har jeg her brukt samme kakeformen som kaken ble stekt i og skjært ut en halvsirkel i hvit fondant. Etter den er plassert har jeg skjært bort all fondant som ble liggende utover fatet og for at den skal sitte godt har jeg penslet på med litt vann under.

Finn så noe på kjøkkenet du kan bruke til å stikke ut to passe store øyne med. Jeg brukte vannglass og før jeg festet de på kaken skjærte jeg bort en liten bit på begge slik at de står helt sammen.

Nebbet var kanskje det som var mest knotete å få til fint. Jeg endte opp med å skjære ut en diamant som hadde en litt lengre spiss nederst. Får å fremheve nebbet har jeg tegnet med svart spiselig tusj rundt sidene og også på midten for å dele inn i over og undernebb.

Med en gang en får på pupillene begynner man å se at dette faktisk blir en søt liten Angry Bird ;) Og her brukt jeg en stor sprøytetipp som utstikker.

Da var det bare å skjære ut to svarte øyenbryn og legge de såpass mye på skrå at fuglen ser sinna ut ;) Og ikke glem de to fjærene som har ligget til tørk ett par døgn. Jeg har festet de med spiselig lim slik at de stikker ut over kanten på kaken.

Så var min Angry Bird kake klar for min lille stolthets bursdagsselskap :D Håper du også fikk lyst til å prøve deg på ett artig prosjekt til neste bursdagsfest :D Lykke til med bakingen!

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , ,