Bokstavklosser

I dag tenkte jeg å vise dere hvor enkelt det er å lage disse søte bokstavklossene :D Ikke bare passer de perfekt til dåpskaken, men også veldig populære på bursdagskaker.


Flere varianter med en artig vri finner du i slutten av innlegget :D


Her er silikonformen som brukes. Det eneste som er litt synd er at den ikke har de 3 ekstra bokstavene Æ Ø Å, men jeg har tidligere jukset om O til Ø og A til Å, så der finnes alltids en løsning ;) Start ved å trille en liten pølse av fondant eller annen masse. Press den så godt ned i formen på de bokstavene du behøver.


Til silikonformer bør du alltid bruke plastredskap, slik unngår du å skjære av biter av formen. Jeg har derfor funnet fram ett av mine modelleringsverktøy og skjærer av fondanten som stikker opp av formen.


Så var det bare å få ut bokstavklossene fra formen..... Og her er kommer ett viktig tips: Legg den i fryseren. Jeg gjør dette med alle silikonformene for ikke å skade formen på fondanten når jeg tar den ut. 


Etter ca 10-15 minutter er fondanten frosset og klossene kan lett trykkes ut ved å bøye formen :D Perfekt og veldig enkelt ;)


Har navnet samme bokstav flere ganger er det bare å repetere prosessen og husk at disse kan lages flere dager i forveien slik at de er klare til å plasseres på kaken når den er klar til pynting :D


Da var min dåpskake klar og bokstavklossene plassert :) Kjempe fint med 3D effekt på pynten enn om det kun ligger flatt og ønsker du å se hvordan jeg lager den søte lille babyen kan du ta en titt Her eller Her for håndlagde roser :D 
Takk for at du tittet innom, nedenunder kan du se flere fine alternativer for bruk av disse flotte klossene :D Lykke til med ditt neste bakeprosjekt!


Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)


For kontrast kan en male på bokstavene med pastafarge :)

Bruk fantasien! Mye moro en kan gjøre for å sette navnet i fokus med disse klossene ;)

Etiketter: ,