Ruffleskake til bryllup! (trinn for trinn)

Det er midt i bryllupsesongen og jeg har fått æren av å lage noen bryllupskaker. I dag tenkte jeg å vise dere denne flotte ruffleskaken jeg lagde for ett par helger siden. Jeg har lenge gått å ventet på en anledning til å prøve ut denne teknikken, så da jeg så og si hadde frie tøyler til å være kreativ grep jeg sjansen.

Sammen med ett par flotte fantasiblomster i samme stil ble kaken perfekt. 


Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no.

Her er mitt blanke lerret. Ser ikke så veldig pent ut akkurat nå, men når pynten kommer på så blir det en helt annen kake :D Denne bryllupskaken er laget med min saftige sjokoladekake med fyll av smørkrem med smeltet melkesjokolade og bringebærsmak, absolutt min mest populære oppskrift. Og vil du vite litt mer om hvordan kaker stables kan du ta en titt Her (intern lenke).

Så er det bare å sette i gang. Rysjene kan du lage med eller uten å tilsette cmc/tylosepulver (ekstern lenke). Jeg bruker dette fordi fondanten da vil stivne mye fortere og det vil bli lettere å legge rysjene på kaken uten at de bøyer seg utover for mye. Mengde pulver er 1 ts per 250 g fondant eller annen masse. Kna pulveret godt inn før du kjevler ut en lang remse.


Ribbon Cutter er ett av mine mest brukte verktøy og absolutt en av mine favoritter. Gjør jobben enkel og med ett perfekt resultat hver eneste gang. Til remsene brukte jeg "klossene" med størrelse 3/4 og fikk skjært ut 3 lange remser på en gang. Ribbon cutteren kan du få kjøpt Her(ekstern lenke).


Så skal vi lage bølgene. 

Her har jeg funnet fram en blomsterpute og ett balltool(eksterne lenker). For å få best resultat må fondanten ha ett mykt underlag, men har du ikke en slik pute kan du finne noe alternativt du har hjemme. 

Legg balltoolet ca midt på remsen og dra den kjapt utover til den ene siden. Bruk gjerne litt krefter når dette gjøres da vil fondanten bølge seg ekstra mye, men ikke så hardt at den revner. Det kan være greit å ta en testremse før en begynner på de en skal plassere på kaken. 


Siden vi har hatt cmc/tylosepulver i massen vil remsene starte å stivne ganske kjapt. La de ligge til du kjenner at bølgene begynner å bli litt harde og holder formen selv om du løfter remsen. Nå blir de mye lettere å plassere pent på kaken. Har du ikke slikt pulver vil jeg anbefale å investere i det om du lager litt kaker. Pulveret bruker jeg når jeg lager figurer og blomster m.m og kan også brukes til å lage spiselig lim, som vi vil bruke for å feste remsene på kaken.


Når remsene settes på kaken fester jeg med spiselig lim (ekstern lenke), dette har mer hold enn om du kun bruker vann selv om det også er mulig å bruke. Hvordan du selv kan lage spiselig lim har jeg delt Her (intern lenke). 

Ruffleskake kan lages på flere måter, jeg har valgt å ha mine stående oppover og må derfor starte på toppen. La den delen av rysjen som er bølget stikke opp av kaken og ha lim på den halve delen som er urørt. Mine remser nådde ca halvveis rundt denne 25 cm kaken så jeg brukte 2 for hver omgang. Neste som plasseres i raden under limes tett under der den øverste slutter og bølgene dekker da opp der den ovenfor er limt til kaken ;) 

Repeter så prosessen...

Så legges lag etter lag nedover til du når bunnen.

Tilslutt ett par fantasiblomster laget med den samme bølgeteknikken til å pynte de 2 øverste etasjene. Ta en titt Her (intern lenke) for egen beskrivende trinn-for-trinn innlegg. Utrolig flotte og passer perfekt sammen rysjene.


Til å være første gang jeg lager en ruffleskake er jeg utrolig fornøyd og overasket over hvor mye enklere det var enn hva jeg trodde. Gleder meg nå til helgen da jeg har en ny ruffleskake på planen. Håper du også fikk lyst til å prøve, for dette var gøy.

Lykke til med ditt neste dekorasjonsprosjekt og takk for at du titter innom!

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram!


Etiketter: ,