Nydelig vinterkake med kongler og roser!

Riktig godt nyttår til alle mine lesere, håper dere har hatt en fantastisk høytid og er igjen klar for litt kakedekorering :) Første kake i 2015 ble en herlig vinterlig festkake med hvite roser og små kongler av fondant. Jeg elsker det enkle utseende og den frostaktige fargen og deler i dag en trinn for trinn beskrivelse på hvordan også du kan lage denne pynten :DSelv om denne kaken ble laget til jobbens juletrefest kunne den like gjerne blitt servert i ett vinterlig bryllup eller kanskje en runddag. Ta en titt innom og begi deg ut på ett artig prosjekt :D Roser passer på alle kaker og jeg har tidligere delt ett innlegg om hvordan jeg lager mine :) Ta en titt Her for egen trinn-for-trinn beskrivelse. I tillegg har jeg denne gangen benyttet en ny silikonform jeg har kjøpt meg :) Denne preger kronbladene som legges oppi før en presser delene sammen. Som du kan se på bildet får da hvert blad ett mer naturlig utseende. Dette vil være det siste du gjør før du fester kronbladet på blomsten.


Så var det de små konglene og jeg må si jeg trodde de var mye vanskeligere å lage enn det det var :D Start med å farge litt brun fondant eller annen masse du benytter. Trill en del til en kjegle og trykk den ned litt på toppen.


Sett kjeglen på ett grillspyd slik at du får ett bedre tak på den uten å ødelegge formen.


Med en saks klippes det nå til små trekanter nederst på kjeglen. Hold fingrene under bunnen slik at grillspydet ikke presses ut toppen. Siden jeg hadde en hånd på konglen og kamera i den andre fikk jeg ikke tatt bilde av hvordan jeg klipper så det kommer på neste bilde ;)


Etter første runde nederst er utført kan konglen settes ned på fks en liten bit bakepapir. Du vil da enkelt kunne snurre den rundt uten å ta på konglen og muligens ødelegge formen. Skrå saksen slik at du klipper ett stykke inn i massen og får en type trekant som står utover. Når dette gjøres er det greit å sette en finger forsiktig på toppen av kjeglen slik at den ikke flytter på seg. På andre runde starter du mellom bladene som er lagd i den første runden. Dette vil tette hulrom og se mye penere ut når konglen er ferdig.


Og slik fortsetter du hele veien oppover :D


Til du har mange flotte kongler klare til å pryde kake :D


Tilbake til rosene :D Med en kjekk rosebladutstikker og fondant farget med bitte litt konge blå er det lett å få til perfekte roseblad. Tilsett litt TMT/Tylose pulver i massen (stivelsespulver) før den kjevles ut. Dette vil få bladene til å stivne mye raskere i den formen du ønsker. 


Jeg er aldri nøye når jeg skal forme bladene. De skal være individuelle og i alle mulig fasonger ;) Her har jeg først bøyd de litt til med hendene før jeg har lagt de over kulene og konglene mens de stivner. All pynten kan lages flere dager i forveien og oppbevares ett mørkt tørt sted i lufttemperatur (fks kjøkkenskap) fram til det er klart for å dekorere kaken :D


Har du ikke stablet en kake før kan du ta en titt på innlegget her Hvordan stable en kake? Og med en Ribbon Cutter har jeg skjært ut en tynn lang remse av fondant til båndet rundt kaken og sløyfen. Dette verktøyet gjør det enkelt å få pene og rette bånd, men om du ikke har en slik er det bare å bruke en kniv og linjal.


Til slutt festes all pynt på kaken med litt spiselig lim og om du ikke vil kjøpe ferdig kan det lett lages som vist i innlegget Her :) Som en siste finish sprayet jeg hele kaken med perlemor Luster Dust :D Dette ga en herlig glans som minner om frost og perfekt for denne vinterkaken ;) 

Så var en nydelig vinterkake klar til fest :D og jeg håper dette ga deg inspirasjon til å prøve selv. Spør om det er noe du lurer på så hjelper jeg gjerne. Ønsker deg lykke til med ditt neste bakeprosjekt!

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!
Bloggurat 

Etiketter: , , , ,