Glitrende Cake Pops!

Glitter og stas hører til jul- og Nyttårsfeiring. Her er ett flott (og veldig godt) alternativ til kakebordet for deg som skal invitere til selskap eller skal stå for søtsakene. 

Titt innom for tips om forskjellige farger som kan benyttes til sjokolade og dekorasjon og hvordan du kan lage eget glitter til dine Cake Pops.


Det finnes mye glitter og sanding sugar og få kjøpt på forskjellige butikker, men om du kunne tenkt deg ett mye billigere alternativ så er det mulig å blande pulverfarger med sukker. Her har jeg brukt fargen Classic Gold fra merket Squires Kitchen. Hell sukker og pulverfarge i en liten pose og rist godt.


Jeg har prøvd forskjellige merker sjokolade og kommet fram til at den jeg liker aller best er merket Bakekake Non-temp. Denne gir en glatt og rennendes sjokolade og stivner raskt. Jeg har farget den hvite sjokoladen med samme pulverfarge som nevnt ovenfor for å ha en dekkende underfarge for sukkeret (du vil ikke få den samme effekten med en annen farge). Ta litt olje i en skål og bland ut pulveret før det tilsettes den smeltet sjokoladen. Benytter du foreksempel Wiltons sjokolade må det tilsettes en hel del olje for å få den rennende konsistensen.


Start med å dyppe cakepopspinnen i sjokolade og plasser cakepops'n. La den så ligge til sjokoladen er stivnet, bruker du en annen type sjokolade kan det være best å sette den i kjøleskapet slik at det går raskere.


Viktig! Husk at cakepopsene må være romtemperert før den dyppes helt i sjokoladen. Sjokolade tåler ikke vann eller kulde og vil dermed klumpe seg om dette trinnet ikke følges. Husk også at de fleste pastafargene inneholder vann og kan ikke brukes til å farge sjokolade. For aller best resultat anbefales Candy colour fks fra merkene Americolor eller Wilton (dette er ikke det samme som Icing colour), men som sagt så kan også denne type pulverfarge benyttes.


Når cakepops'n er trekt med sjokolade bør du vente ca 10-15 sekunder før du strør over sukkeret. Da vil sjokoladen hatt tid til å sette seg, men ikke rukket å stivne helt. Gjøres dette trinnet for tidlig, vil sukkeret tynge sjokoladen og klumpe seg. Bruker du ett annet merke enn hva jeg gjør kan det ta langre tid før sjokoladen er klar for dekorering.


Til den siste cakepopsen brukte jeg Metallic Food colouring. Dette er en flytende farge med skinnende effekt. Bruk en myk malepensel og mal hele eller deler av cakepopsen. Veldig enkelt og ordentlig stilig fås kjøpt i mange forskjellige farger.


Da var mine skinnende cakepops klare. Ett enkelt design som ser utrolig flott ut. Lurer du på hvordan du enkelt kan forme hjertecakepops kan du ta en titt innom innlegget Her. Håper dette ga deg noen nyttige tips til farging av sjokolade og dekorasjon. Takk for at du titter innom, mer om cakepops kommer snart.

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Bloggurat

Etiketter: ,