Ninjago Lego Bursdagskake

Nin-Jaaaaaa-Go........!!!   Jeg holder meg til superhelt tema så her er trinn-for-trinn på Ninjagokaken til Filips 6 årsdag :) Bursdagskaker kan ofte være vanskelig å lage om jeg ikke vet hva tema dreier seg om, men Ninjago er veldig populært også her i huset så har sett en god del episoder av serien ;)


Her er altså mitt resultat :) Og har du også en liten Ninjagofan i huset er det bare å titte innom for å se hvordan den ble laget.


Start med å lage våpenet noen dager i forveien. Her har jeg tilsatt CMC/Tylose i fondanten før jeg har trykket ut 2 snøkrystaller med utstikkeren. Trykk så ut en liten runding i midten og la den ligge mørkt i romtemperatur i minimum 1 døgn slik at den stivner. Nå fikk jeg klar beskjed da minsten fikk se den ferdige kaken at Jay ikke hadde dette våpenet, men Zane ;) He he, ikke lett å få alt rett heller ;) Uansett så var dette en enkel og grei måte å få laget det på.

Siden Ninjagoenes våpen er av gull, sprayet jeg kastestjernene (aner ikke hva det heter) med Lustre Spray med gullfarge.


Når kaken er klar til å pyntes kjevler jeg ut gul fondant og bruker kakeformen til å få skjært ut en sirkel i korrekt størrelse til å dekke kun toppen. Du kan selvsagt trekke hele kaken, men jeg synes det blir i overkant mye fondant når den blå drakten kommer i tillegg.


Så kjevler jeg ut blå fondant og legger det slik at det folder seg på både toppen og sidene.


Og det samme til overdelen. Det som ble ekstra rundt på sidene skjærte jeg bort med kniv og noen plasser saks. 


Øynene er stukket ut med undersiden av en sprøytetipp og pupillene med en liten rund utstikker. Øyenbrynene må jeg innrømme var litt vanskelige å få til da de må håndskjæres, men etter noen forsøk fikk jeg de ca like :)


Plasser så stjernene og lag noen små legoklosser til å dekorere rundt på fatet :) For å få de til å sitte har jeg brukt spiselig lim. Til klossene har jeg skjært ut firkanter av forskjellige farger fondant og brukt en rund sprøytetipp til å trykke ut knottene på toppen.

Og så er den kule Ninjagokaken klar til feiring av Filips bursdag :D Absolutt en artig kake som ikke er så alt for vanskelig å få til. Håper du fikk lyst til å prøve og skriv gjerne i kommentarfeltet om du har noen spørsmål :) Lykke til!

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)


Etiketter: , ,