Putekake til jente!

Det er ikke så ofte jeg lager putekaker så det er ordentlig stas når jeg får mulighet :) 3D effekten gjør absolutt denne dåpskaken til noe helt unikt på kakebordet og med den rette kakeformen så er det ikke vanskelig å få til :)

I dette innlegget finne du beskrivelse og linker til detaljerte innlegg for hvordan trekke en putekake, lage søte tofarget roser og nydelig baby m.m.
Start med å lage pynten i god tid før kaken skal være klar, ofte kan jeg starte en uke i forveien. Jeg har laget en egen trinn-for-trinn på hvordan jeg lager de nusselige babyene og dette kan du finne Her sammen med mange inspirasjonsbilder av forskjellige varianter jeg har laget tidligere :)


Det ser kanskje vanskelig ut å trekke en putekake, men det er faktisk lettere enn en rund. Dette fordi kaker med hjørner får mindre folder en må jevne ut. Ta en titt Her for eget beskrivende trinn-for-trinn innlegg som også inkluderer hvordan du lager diamantmønsteret :)

Til denne putekaken prøvde jeg noe nytt og kjevlet ut en lang remse med fondant (eller hvilken som helst annen masse du vil bruke) og skjærte ut ett langt bånd med min Ribbon Cutter. Har du ikke dette verktøyet så kan du bruke en kniv og linjal fks.


Legg så båndet på en blomsterpute (eller noe annet mykt) og bruk ett Balltool til å lage folder. Start på midten og dra litt kjapt utover. Kunne du tenkt deg å se nærmere på denne teknikken så kan du ta en titt på innlegget Ruffleskake til Bryllup

 Med litt spiselig lim ble den så festet rundt midten av siden på kaken slik at det fortsatt var en glippe under :) Du må nok holde litt på plass slik at limet fester seg før en jobber seg videre rundt. Voila! Super søt blondekant!

Roser er nydelige på alle slags kaker og de blir enda finere om du benytter flere nyanser av samme farge. Har du lyst til å prøve kan du ta en titt på beskrivelsen Her :)

For ikke å repetere meg selv i hvert innlegg håper jeg du synes det er greit med linker til mer beskrivende forklaringer. Og har du noen spørsmål er det bare å spørre :) For flere putekaker kan du ta en titt Her. Håper du koser deg med ditt neste bakeprosjekt, kanskje blir det en putekake....? ;)

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,