It's a ........BOY!

For ett par helger siden var jeg så heldig å få lage babyshowerkake og igjen dukket den søte lille bamsen med ballong opp ;) Nå er det flere som har spurt om hvordan jeg lager ballongen så inntil jeg får tatt bilder mens jeg lager den så kommer det beskrivelse av hvordan jeg gjør det i mellomtiden :)


Og har du flere spørsmål er du selvsagt hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet så hjelper jeg gjerne :)
Dette har jammen meg blitt en veldig populær teddy så her kommer mine tips til hvordan du kan lage en slik ballong ; Start med å lage ballongen ett par dager i forveien. Tilsett CMC/Tylose (stivelsespulver) i den massen du ønsker å bruke og kna godt før du triller en passe stor kule. Til tråden bruker jeg blomster ståltråd som normalt brukes til stilk når en lager blomster og som kan kjøpes hos de fleste nettbutikkene som selger kakeutstyr. Lag en liten krok på den ene enden og dypp den så i litt spiselig lim. Stikk den så inn i ballongen (ca halveis). Får du en liten glippe i massen der tråden er stukket inn kan du godt klemme den litt sammen igjen. Legg så ballongen ned på ett fat og oppbevar den på ett mørkt sted i romtemperatur. Du vil nok få en litt flat del der massen har blitt presset mot fatet, men det bruker jeg som bakside av ballongen ;) La den nå helst ligge i 2 døgn slik at den har stivnet godt til den skal stå på kaken. Kan også nevne at silkonmatten jeg har laget teppet han sitter på er kjøpt på Panduro Hobbybutikk. Kommer i pakke med to størrelser og om jeg husker rett så kostet den rundt 40 kr :)


Jeg må også ta med bokstavklossene for jeg tror ikke det er en silikonform jeg bruker oftere enn denne :) Jeg elsker hvordan de dekorerer kaken og kan brukes på mange forskjellige måter :) Jeg har tidligere laget ett eget trinn for trinn på hvordan denne formen brukes og dette kan du finne Her.

Håper dette var til hjelp for deg som har lyst til å prøve selv :) Og som jeg nevnte tidligere er det bare å spørre om noe er uklart eller du har andre spørsmål :) Lykke til med ditt neste modelleringsprosjekt og tusen takk for at du titter innom bloggen :D

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,