Syforeningskake!

Her kommer ett bildedryss av den veldig populære strikkekaken jeg lagde til min mammas syforening for noen måneder tilbake :D Jeg fikk dessverre ikke tatt trinn-for-trinn bilder underveis, men her kan du finne en skriftelig beskrivelse om hvordan alle detaljene ble laget ;)


Og er du ikke med i en syforening så passer jo denne kaken også perfekt som bursdagskake til den strikkeglade i familien :D
Strikkepinner: Jeg må starte med å si at all pynt til denne kaken kan gjøres klar flere dager, ja til og med en uke i forveien, slik at du har alt klart når kaken skal pyntes. Strikkepinnene må minst lages 2 døgn i forveien slik at de vil stivne og ser mer realistisk ut der de ligger :) Farg ut litt fondant eller annen masse du skal benytte og tilsett CMC/Tylose pulver (stivelsespulver). Pulveret kan kjøpes hos alle nettbedriftene som selger kakedekorasjonsutstyr fks Kakeboksen og cacas, samt noen spesialbutikker som fks Traktøren. Mengde pulver står oppført på beholderen, men er som regel er det 1 ts per 250 g masse.


Knapper: Disse knappene er så søte :) Her har jeg brukt en silikonform som du fyller med fondant og legger i fryseren i noen minutter før du så lett kan trykke de ut fra formen. Veldig enkelt og kjempefint på kaken. Har også sett dåpskaker som har hatt knapper som eneste dekorasjon og de var utrolige fine, så disse kan absolutt brukes til flere type kaker ;)


Blonder: Her har jeg gjort ting jeg egentlig ikke kan, hi hi. Første gang jeg testet ut Sugar Veil og det gikk over all forventning :D Sugar Veil selges som ett pulver og blandes deretter ut med vann. Kremen smøres så utover en tynn silikonform og settes i stekeovnen i ca 12 min (følg beskrivelse på pakken). Så snart formen er ut av ovnen kan blonden tas ut og plasseres på kaken. Som ett lite tips kan jeg fortelle at disse er utrolig skjøre etter at de har stivnet og må derfor behandles varsomt. Gleder meg til å prøve dette igjen om noen få uker :D Nå har jeg laget et eget beskrivende innlegg for denne teknikken og dette kan du finne ved å trykke Her.


Garnnøste: Til nøstet har jeg først trillet en ball med fondant for så å tvinne rundt en runde med "tråd".


Sytråd: Sytråden ble jeg utrolig fornøyd med :D Her har jeg brukt en stor sprøytetipp til å trykke ut topp og bunn del og så laget ett lite rundt mønster på enden med en liten rund sprøytetipp. La så ligge til delene stivner. Til selve tråden har jeg trillet ut fondant og skjært av tuppene slik at den fikk rette kanter. Med en kniv laget jeg tynne streker slik at det så ut som tråd var surret rundt ;) Og til slutt trillet jeg ut en veldig tynn tråd som jeg lot stivne i en litt kronglete form som ble enden av tråden.


Målebånd: Ble ikke det en utrolig stilig og ikke minst passende bord på kaken..? :D Her har jeg brukt min Ribbon Cutter og skjært ut en lang remse av fondant og tegnet på streker med svart spiselig tusj. Kjempefornøyd! Og legg merke til de små "stingene" rundt enden av kakefatet som en liten ekstra detalj ;)

Da var kaken til min mammas syforening klar :D Damene ble veldig fornøyde og det ble jeg også ;) Denne kaken er selvsagt krevende med så mange forskjellige detaljer, men når det kommer sammen så er det utrolig stilig å ha tatt temaet helt ut :D Håper du også likte den og at det ga deg insipirasjon til din egen syforeningskake :D Tusen takk for at du titter innom min lille kakeblogg, det er så utrolig hyggelig å se at så mange er innom hver dag :D Og lykke til med ditt neste bakeprosjekt!

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , ,