Hvordan lage kakekuler til Cake Pops! (trinn for trinn Del 1)

I Påsken har jeg laget mye cakepops, det er så artig når en begynner å få det til. Her er det uendelige muligheter på pynt og design og de passer til absolutt alle begivenheter. I dag deler jeg derfor Del 1 i Cake Pop prosessen, nemlig hvordan du lager selve kakekulen :D

Her finner du trinn for trinn på kakekulene, oppskrift på bunn og fyll og linker til beskrivelser av dekorasjon og dypping i sjokolade.

Så hva er egentlig Cake Pops? Jo, det er ferdig stekt kakebunn som smuldres og blandes med fyll før det trilles sammen til små herligheter som dyppes i sjokolade og plasseres på en pinne :D Suksess på hvert ett party ;)

Vil du lage Cake Pops på den ordentlige måten behøver du kakebunn og glasur. Stek gjerne en langpanne, så kan du dele den i 4 og legge 3 deler i fryseren som kan brukes til en senere anledning. Veldig kjekt! 1/4 langspanne vil gi deg ca 25 Cake Pops og en behøver ikke beregne mer en 1 på hver person av disse mektige godsakene. 

Her er oppskriften jeg bruker når jeg lager sjokolade Cake Pops.

Sjokoladekake i langpanne

3 egg
4 ½ dl farin
6 ½ dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ½ dl melk
225 g smeltet smør
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Pisk egg og sukker godt, ha det øvrige i vekselvis. Stek kaken ved 225 Grader i 20 min.

Det er best om kaken har ligget kjølig minst over natten før en går til neste trinn, da vil den være mye lettere å smuldre enn en fersk kake.


Så lager jeg sjokoladefyll og her er oppskriften som jeg har vokst opp med på mammas kaker :D Målene er ment for glasur til en hel kake så du kan godt dele den på 4 som vil være mer enn nok til vårt bruk.

600 g melis  
6 ts vaniljesukker
4 ss kakao
14 ss kaffe
14 ss smør

Start med å blande det tørre i en bolle.


Tilsett så de våte ingrediensene, men la både smør og kaffe ha avkjølt seg litt før bruk. Rør til du har en fin konsistens og om det blir for tørt tilsettes litt mer av de våte ingrediensene.


Alt du trenger er ca 2 ss fyll. Tilsett så i kakesmulene og kjør kjøkkenmaskinen fram til du har en godt blandet røre som lett slipper taket i vispen.


Det er viktig at hver kule inneholder like mye deig slik at de vil bli like store. Finn derfor et verktøy som kan hjelpe deg til å måle. Husk at kulene ikke må være for store, målet jeg har brukt er 1 Tbls (15 ml) Og har du lyst til å lage super søte hjertecakepops eller annen form så kan du bruke deigen du nå har laget slik som det Her.


Jeg skal absolutt investere i liten "iskremscoop" med håndtak som en lett kan trykke ut deigen med, men i mellomtiden får dette duge ;)


Trill så kakebitene med hendene slik at du får så runde kuler som mulig. Dette krever en god del øvelse og som du ser er ikke jeg helt der enda ;) Men en blir ikke flinkere om en ikke øver. Når kakekulene er ferdige legger du plastfolie over fatet før de settes i kjøleskapet minst en times tid og de er klare til å dyppes i sjokolade. 


Slik er altså første del av Cake Pops prosessen og tar du en titt Her beskriver jeg neste trinn (Del 2) som er dypping i sjokolade + litt pynt :D Husk at selv enkel dekorasjon kan se utrolig fint ut så ikke gjør det vanskeligere enn det behøver å være i starten. 

Fikk du lyst til å prøve...? Takk for at du titter innom og lykke til med ditt neste Cake Pops prosjekt :) Og her er bilder av mitt resultat av herlige vårinspirerte Cake Pops på nydelige kakefat fra Miss Etoile :D

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , ,