Hvordan lage spiselig glitter!

Flere enn meg som elsker alt som glitrer? Nå har jeg endelig klart å lage spiselig glitter i hvilken som helst farge selv :D En kan jo få kjøpt i enkelte nettbutikker, men utvalget i farger er svært dårlig og så koster det mye mindre å lage det selv ;) I dag deler jeg selvsagt framgangsmåte med alle dere som er så herlige å titter innom bloggen :D

Dette glitteret lages av gelatin. Jeg har tidligere forsøkt med sukker, men en får ikke den glinsende effekten som en er ute etter. Mengde er 3 deler vann mot 1 del gelatinpulver. 


Fks, så har jeg her målt opp 6 ts vann og 2 ts gelatinpulver. Ha pulveret i vannet og rør litt om før det settes i mikroen i ca 20-30 sek. Nå vil tiden variere så jeg anbefaler korte sekvenser og så snart pulveret er oppløst så er det klart.


Her er fargene jeg skal bruke til å lage glitter :D Du behøver en litt flytende pastafarge slik at du får rørt godt ut i gelatinen uten noen klumper. Colorgel er perfekt og kommer i mange nydelige farger. Så må du også ha noe som vil gi den skinnende effekten. Om du investerer i Airbrust farge Pearl, kan du tilsette den uansett hvilken farge glitter du er ute etter. Nå hadde ikke jeg den tilgjengelig og hadde så lyst å prøve med en gang, så isteden brukte jeg Lilla Metallic Food Paint, men den kan selvsagt kun brukes om du lager lilla. Så om du har tenkt å lage litt glitter framover, vil jeg anbefale å kjøpe Airbrush Pearl som kan brukes til alle. 


Tilsett pastafarge til den varme gelatinen. Det er ikke mye som skal til så vær forsiktig med mengden om du ønsker litt lysere glitter. 


Rør så godt om slik at det ikke er noen mørke flekker igjen etter pastafargen.


Tilsett så en dash av Airbrushfarge eller som jeg har Metallic food paint og rør om.


Så skal vi pensle gelatinen utover en flate. Her må det brukes plastunderlag så om du har disse diamantmønstermattene eller lignende så er de perfekte (tips: pensle på siden hvor mønsteret ikke stikker ut). Kan også fortelle at plastfolie ikke vil kunne brukes til dette ;)


Start så med å stryke utover.  I starten vil belegget være veldig tynt.


Gå over samme plass flere ganger slik at belegget får litt tykkelse. Du vil merke at det begynner og få en fastere form så vær lett på hånden med penselen. La nå gelatinen ligge over natten slik at det stivner helt.


Slik så den ut dagen etter :D


Riv så platen i små deler.....


....og kjør i en liten blender (jeg har en Bodum Bistro som passer perfekt) til du har bitte små glitrende fine korn  :D

Og slik ble sluttproduktet :D Nydelig lys lilla glitter :) Nå sier ikke jeg at du skal spise spiseskjeer med glitter (med mindre du gjør dette med gelatinpulver til vanlig :p ), men tenk deg den fine effekten av litt lyseblått glitter på Frost cupcakes, gullglitter til den skinnende skatten i sjørøverkisten eller glitrende detaljer på cakepops :D Blir i vertfall litt skinnende pynt her i huset framover ;) 

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram :)


Etiketter: ,