Gresskar Cakepops!

Halloween tema fortsetter og jeg har i dag laget gresskar cakepops. Nå har det faktisk gått en stund siden sist jeg forsøkte så det var utrolig artig å friske opp i gamle kunster igjen. Erfaren er jeg ikke, men prøver og feiler og deler det jeg finner ut på veien med dere. Titt innom og se hvordan disse ble til, kanskje får du lyst til å gi det et forsøk selv.


Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no (merket i hvitt).
Det er alltid greit å ha klart dekorasjonen på forhånd, så har du ledig tid en kveld kan du godt lage stilk og blader flere dager før bruk. Start med å blande ut litt brun pastafarge i fondant eller marsipan og tilsett litt Tylo/CMC pulver. Dette gjør at fondanten stivner i kjappere og holder formen som er ønsket.


Trill ut noen remser og her trenger du ikke være så nøye med at de er helt runde. Jeg har med vilje laget de tykkere og tynnere på enkelte plasser slik at du får et mer naturlig utseende.


Del så opp i passe store biter og bøy de litt til slik at de stivner i ulike posisjoner.


Nå er ikke jeg helt kjent med hvordan bladene til gresskar ser ut, men bruk det du har tilgjengelig av enten bladutstikkere eller runde sprøytetipper så blir det flott uansett. Jeg fant fram en utstikker for eføy blad og synes det gjorde seg helt perfekt. Også her har jeg tilsatt stivelsespulver slik som vist over til stilkene.


Når jeg lager blader er jeg aldri nøye. De skal være individuelle og ingen skal være helt like i formen. Så plukk de opp og bøy de til akkurat som du føler for. Legg så all pynten til side fram til cakepopsene er klare til å pyntes. Har du laget i god tid skal de ligge i mørkt, tørt og i romtempereatur. Kjøkkenskap passer perfekt.


Så var det over til selve cakepopsene og har du ikke en favoritt oppskrift til Cake Pops kan du godt bruke min. Denne finner du Her.


Min mening om cakepops er at de kun skal være en munnfull kake. Jeg lager derfor mine ganske små i forhold til mange andre, men varierer også noe ettersom hva designet skal være. Denne gangen gikk jeg for 10 ml målet. 


Nå som alle er målt opp vil du få ca like store kule når du triller ut. Jeg må nok øve mye mer for jeg finner det vanskelig å trille ut helt runde kuler, men det kommer nok. Men det fine med gresskar Cake Popsene er at det denne gangen ikke har så mye å si da de likevel skal formes i etterkant.


Det er ikke alt som er lett å ta bilde av mens en holder på, så i dag har jeg faktisk tatt en liten opp en liten video av hvordan cakepopsene kan formes ved bruk av et grillspyd. Dessverre ser jeg nå at teknologikunnskapene ikke strekker langt nok til og jeg får ikke lastet opp videoen enda, men om du tar en titt på min Instagramprofil @emmaskakedesign eller FB (Emma's kakedesign) vil du finne den der.

Så er alle kakekulene formet og det er over til sjokoladen.


Start kun med å smelte litt sjokolade, min favoritt er BakeKake Non-temp (kan kjøpes på Traktøren). Den er så god å jobbe med og er lett og flytende, altså helt motsatt fra Wiltons Candy melts som jeg holder meg langt unna ;) Men det er min mening ;)

Finn fram cakepopspinner og et sted hvor du i etterkant kan plassere cakepopsene stødig. Jeg bruker dummy kake eller oasis som en kan kjøpe på blomsterbutikk, men har også sett et lurt triks ved å snu en slik sil en bruker til pasta ;)


Dypp pinnen i sjokoladen (kun litt) og plasser den i undersiden av kakekulene. Sjokoladen bør nå stivne helt før du går videre, men bruker du samme merke sjokolade som meg vil dette kun ta ett par minutter. Ved bruk av annet merke ville jeg satt de i kjøleskapet i ca 30 min før neste steg. Husk: Når cakepops har vært i kjøleskap må de bringes tilbake til romtemperatur før du kan dyppe de i sjokoladen. Resultatet ellers vil være at sjokoladen klumper seg da den reagerer på fuktigheten fra kakekulene. 


Så mens cakepopsene venter smeltes og farges sjokoladetrekket. Mange vil være uenig med meg angående hva som kan benyttes til å farge med, men jeg har dårlig erfaring med både pulverfarger og pastafarger og ødelagt myyyye sjokolade på den måten. Mitt tips er derfor at du enten velger Candy Colors (laget for farging av sjokolade) eller farge av merket Color-gel. I etterkant ser jeg at jeg orange fargen ikke var så sterk som jeg egentlig ville ha, så om jeg skulle gjort det igjen hadde jeg tilsatt en liten dash med rød i tillegg.


Hell den smeltede sjokoladen over i en liten skål, kopp eller desiliter mål slik at du får nok dybde uten å måtte smelte en hel del ekstra sjokolade. Dypp cakepopsene og hold de opp ned og rist forsiktig slik at overflødig sjokolade renner av. 

Tips: jeg har erfart at sjokoladen på bunnen etter en liten stund klumper seg (tror det er en reaksjon på at det nye glasset er kaldere) så mitt tips er å sette det i en større skål med litt varmt vann slik at den holder jevn temperatur. Virket hvertfall fint denne gangen så tror det kan være noe i det.


Nå kommer det ann på hvilken sjokolade du benytter, men den jeg bruker stivner utrolig fort slik at jeg så og si med en gang må plassere stilkene før sjokoladen tørker. Bruker du annen type sjokolade vil du måtte vente mye lengre, om ikke vil pynten skli av siden sjokoladen er for bløt.


Bladene fant jeg fort ut at var best å vente med og brukte isteden spiselig lim når sjokoladen var fullstendig stivnet. Hvordan du kan lage slikt lim selv kan du finne Her .


Trill så ut noen grønne tynne tråder og legg de slik du har lyst at de skal krølle seg på gresskaret. Jeg fant at denne måten var enklere enn å gjøre det direkte på cakepopsene og løftet de heller opp med en pensel med litt spiselig lim etter noen minutter og de holdt formen ganske greit (benyttet samme fondant som allerede var tilsatt Tylo/CMC pulver tidligere).


Da var gresskarene klare for Halloween. Artig tilskudd på kakebordet og ikke minst artige å lage :D De ble nok litt røffere enn det jeg hadde forestilt meg, men jeg lærer for hver eneste cakepop jeg lager og synes det er utrolig gøy. Har du lyst til å se noen andre artige figurer til fks påske, valentines eller superheltbursdag kan du ta en titt Her. Vær kreativ, alt er mulig!

Håper du fant inspirasjon til prøve deg på disse herlige kakekulene og tusen takk for at du titter innom min lille kakeblogg. Happy Halloween når den tid kommer!

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,