Franske Lakrismakroner fylt med herlig hvit sjokoladeganache!

I dag har jeg stått imot kjøpepresset og isteden benyttet fridagen til å lage herlige franske lakrismakroner :) Min egen vri på Black Friday på en måte, he he ;) Resultatet overrasket meg egentlig for denne makronen ble utrolig annerledes i en positiv betydning. Først kom den kjente makronsmaken sammen med den fyldige hvite sjokoladeganachen før lakrisen plutselig tok overtak på smaksløkene og skapte en perfekt smakskombinasjon. Så er du en lakriselsker eller kjenner noen som er det anbefaler jeg å prøve denne oppskriften :D Oppskrift lakrismakroner

Start med å lage 1 grunnoppskrift makroner, har du lyst til å prøve min så finner du den Her. Til den deilige lakrissmaken, ha i 1 ss lakrispulver, dette kan du kjøpe i helsekostbutikker fks. Tilsett pulveret sammen med mandelmelet og melisen. Jeg synes at fargen på makronen skal gjenspeile smaken og derfor har jeg hatt i extra black pastafarge fra Sugarflair i marengsen, men det er ikke nødvendig i forhold til smaken. Bli ikke lurt av at marengsen ser lys grå ut, fargen utvikler seg etterhvert og når jeg var ferdig å blande røren var den helt svart. Obs, ved bruk av svart vil det også bli noen svarte tunger ;)
Oppskrift hvit sjokoladeganache

300 g Hvit sjokolade
100 g fløte

Framgangsmåte

Hvit sjokoladeganache har 3-1 forhold mellom sjokolade og fløte. Kutt sjokoladen i biter og ha det i en bolle. Kok opp fløten og hell over sjokoladen. La stå i ca 5 minutter med et lokk over før du så rører til all sjokoladen er smeltet. La ganachen stå i kjøleskap til den har tyknet. Før bruk må den bringes tilbake til romtemperatur før den så piskes opp med en håndmikser og du får en fin og fyldig ganache til de deilige franske lakrismakronene :D Fyll som blir tilovers kan fint oppbevares i kjøleskap et par uker. For flere herlige smakskombinasjoner kan du ta en titt Her.

Velbekomme!

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: ,