Hvordan lage en søt elefant til dåpskaken!

Det blir vel ikke søtere enn dette....? Da jeg ble spurt om å hjelpe en bekjent med en flott kake til dåpsfeiring og fikk gjøre akkurat som jeg ville, ble dette designet utviklet. Å bli overlatt med alle beslutninger til en kakes utseende tar jeg som et kjempekompliment. Denne kaken faller derfor lett inn blant mine Topp 10 favoritter.    Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no (merket i hvitt).

Eller hva med en i dus blå.....? Flere fargekombinasjoner finner du nederst i innlegget.


Eller hva med to etasjer.....?


Jeg er ingen modelleringsmester så jeg så mitt snitt til gjøre det enkelt ved å bruke en elefant og hjerteutstikker til kaketoppen. En rask og enkel løsning som gir et perfekt resultat.


Start med å tilsette litt CMC/Tylose pulver i fondanten slik at elefanten vil stivne raskere. Jeg ville nok anbefalt at den lages minimum 2 døgn i foveien slik at den vil kunne holde ballongen uten at snabelen blir ødelagt.


For at elefanten skal stå støtt anbefaler jeg å kjevle fondanten minimum 7 mm tykk.


Trill ut ett lite øye og trykk ut et hjerte til øre, fest med vann eller spiselig lim. Legg så kaketoppen til side for å stivne. Jeg oppbevarer pynt på ett brett med bakepapir og setter det i kjøkkenskapet der det er mørkt og romtemperert.

OPS! Her ser det ut til at jeg har satt øret feil vei..... La akkurat merke til det, men skal selvsagt være snudd slik at spissen av hjerte peker mot øyet slik de siste bildene av kaken viser. Ja ja, søt var han uansett ;)


Knapper er så nusselig og var derfor en av de første tingene jeg visste jeg ville inkludere i designet. Og så enkle å lage med en slik silikonform. Her fylles formen med fondant i de fargene en ønsker før silikonformen legge ca 10 minutter i fryseren. Når den så tas ut kan en lette presse knappene ut av formen.  


Ballongen kan lages på flere måter. Den beste vil være å bruke en liten isoporkule (kan kjøpes på Panduro fks) og trekke med fondant eller en kan lage hele kulen av fondant. Går du for nr 1 vil du kunne lage en stor ballong uten at den veier noe særlig og det blir lettere for elefanten og holde ballongen. Går du for nr 2, slik som jeg har gjort, er det viktig at ballongen lages ganske liten og du har en sterk blomster streng. Jeg har benyttet sølvstreng #20, og det er kjekt å vite at det lavere nummer det sterkere er strengen. Igjen bruker jeg CMC/Tylose pulver i fondanten slik at den stivner fortere. Lag en krok i den ene enden av strengen som skal stikkes inn i ballongen. Dette vil gi et bedre feste. Bruk også litt spiselig lim slik at det sitter ekstra godt og hvordan du selv kan lage dette finner du Her.


Vri gjerne strengen litt rundt når den er plassert i ballongen slik at kroken fester seg og ballen ikke faller av. Mens ballongen tørker henger jeg den opp ned slik at den ikke mister den runde formen ved å ligge med en side mot ett brett. 


Når alle deler er stivnet stikkes ballongstrengen ned i elefantens snabel. Ett tips er å plassere elefanten på kaken først og bruke spiselig lim slik at den står støtt og dermed ikke bekker framover av vekten fra ballongen.


Er ikke disse fargene bare helt nydelige sammen....? Jeg elsker kombinasjonen og etter alle forespørslene jeg har fått i etterkant av den første jeg lagde tyder det på at flere er enig. Nå er det ikke lenge til jeg skal lage samme designet for 4. gang. Herlig.....! 

Farger blander jeg selv ut fra hvit fondant. Her har jeg brukt Dusky Pink av merket Sugarflair til rosafargen, svart til gråfargen og til den grønne er det en blanding mellom Wilton Leaf Green, Sugarflair Gooseberry og litt Lime av merket ProGel.


Søtt, enkelt design og en utrolig god sjokoladekake ble absolutt en suksess. Flere ideer til dåpskaker kan du finne Her.


Tusen takk for at du titter innom! Håper du fikk inspirasjon eller noen tips til ditt neste dekorasjonsprosjekt. 

Du finner meg og kaken mine på både FB og Instagram!

Etiketter: , , ,