mandag 28. mars 2016

Trinn for trinn på Calla Liljer og GIVE-AWAY!

Våren er i anmarsj og det er tid for å pynte kaker med herlige blomster i flotte farger. Jeg har satt sammen en trinn for trinn på nydelige Calla Liljer som er en blomst som passer veldig godt å starte med om du er nybegynner på kakedesign og blomstermodellering. I samarbeid med Kakeboksen.no, som er en av Norges største nettbutikker innen kakeutstyr, er jeg så heldig å i tillegg kunne holde en GIVE-AWAY for dere som følger meg og kakene mine! Titt innom for mer informasjon om å delta og beskrivende framgangsmåte på blomstene :D

OPPDATERING: Vinner er trukket, gratulerer Marianne Andersen :D En flott pakke fra Kakeboksen kommer din vei!


Innlegget inneholder eksterne lenker til Kakeboksen.no som stiller med en flott produktpakke til en heldig vinner :D

Til Calla Liljer benyttes noe så enkelt som en hjerteutstikker og kjegleformer, utstikkersettet kan du kjøpe Her.


Start med å farge en liten del av fondant, eller den massen du ønsker å benytte, med gul pastafarge om du skal lage tradisjonelle Calla Liljer. Et stort utvalg av pastafarger finner du Her. Mitt favoritt merke er Sugarflair selv om jeg denne gangen har brukt Wilton.


Tilsett CMC/Tylose pulver slik at massen blir smidig og elastisk med bedre hold. Pakk så fondanten inn i plastfolie og la den hvile ca 15 min før bruk. Med dette pulveret kan du også lage spiselig lim selv og framgangsmåte finner du i innlegget mitt Her


Trill så ut pølser av fondanten som skal brukes til blomstens støvbærer. Siden jeg lager både store og små Calla Liljer har jeg trillet ut i to forskjellige størrelser. Legg de så tilside og la de tørke over natten.


Her har jeg kjevlet ut Marshmallowfondant (som jeg bruker til både å trekke kaker og lage figurer/blomster av) og trykket ut hjerter som skal bli til selve liljekronbladet. Marshmallowfondant og andre masser finner du Her.


Så skal små hjerter bli til flotte blomster.....


Dette steget kan du velge å gjøre eller ikke. Med et balltool kan kantene tynnes ut og du vil få små bølger som skaper en fin effekt. Her bør du også ha en blomsterpute som underlag for å få ett bra resultat. Jeg gjorde det kun på den ene i denne omgang så du kan se at de også vil bli fine uten ;) Forskjellig modelleringsverktøy kan du finne Her.


Finn så fram kjeglene og spiselig lim (vann kan benyttes isteden). 


Legg toppen av hjerte mot spissen av kjeglen og fold den ene siden over slik som bildet nedenunder. Med en pensel påføres spiselig lim hvor del 2 skal overlappe.


Fold så del 2 over og vipp opp kantene slik at de buer utover. Blir spissen for tung kan du eventuelt sette noe til å støtte opp med fram til den stivner. Sett så til side og la de tørke over natten. Har du ikke tilført CMC/tylose pulver kan det være de behøver lengre tørketid. Blomster kan lages i god tid før de skal på kaken så ingen grunn til ikke å starte på mandag med pynten som skal på kaken til helgen. 


Om du velger å gjøre dette steget eller ikke er helt opp til deg, men for litt ekstra dybde i blomsten er det fint å bruke litt pulverfarge i senter på kronbladet. Dette må eventuelt påføres etter blomsten er fullstendig stivnet. 


Når alle delene er stivnet:

Finn fram støvbæreren. På den ene enden påføres litt spiselig lim som så plasseres ned i senter på blomsten. Fram til limet stivner støtter jeg blomsten opp slik at den blir stående og støvbæreren får et inntrykk av å sveve når blomsten ligger på kaken. 


Til slutt har jeg laget noen blader i grønn fondant og benyttet min peonpreger til å danne et fint mønster. Ikke akkurat slik Calla Lilje blader ser ut, men bruk det du har tilgjengelig for jeg kan garantere at det er ingen som vil legge merke til det ;) Også her har jeg tilført CMC/Tylose pulver slik at de stivner i den formen jeg ønsker. 


VINNER ER TRUKKET :D Gratulerer, Marianne Andersen!

Har du lyst til å vinne en startpakke for å selv lage flotte Calla Liljer til din egen kake? Flott!! Legg igjen en liten hilsen i kommentarfeltet nedenunder og vær med i trekningen :D NB! Du kan ikke velge Anonym :D Som et alternativ kan du velge å like og kommentere det aktuelle innlegget (merket med Calla Lilje GIVEAWAY) på Facebook eller Instagram, kjekt om du vil følge meg også der :D

FB: Emma's KakeDesign på Facebook
Instagram: @emmaskakedesign

Produktpakken inneholder:

- Calla Lilje sett (1 Hjerteutstikker og 6 formkjegler)
- Blomsterpute
- Modelleringssett i 8 deler

Perfekt startpakke til deg som har lyst til å lage disse lekre blomster! Vinner trekkes 07.04.16 og pakke sendes ut av Kakeboksen.no når adressedetaljer er mottatt fra den heldige vinner (gjelder kun innen Norge).

Håper du fikk inspirasjon og lyst til å begi deg ut på et blomsterprosjekt :D For flere av mine trinn for trinn på blomster kan du ta en titt Her. Lykke til og takk for at du titter innom!

Du finner meg og kakene mine på Facebook og Instagram!13 kommentarer:

 1. Så flott, kan godt tenke meg og vinne, men uansett takk for detaljert step by step ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra det var til hjelp, Astrid-Margrethe :D Lykke til!

   Slett
 2. Elin T. Henriksen28. mars 2016 kl. 22:35

  Kjempefine og har veldig lyst til å vinne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Elin :) Lykke til!

   Slett
 3. Martine Olaussen29. mars 2016 kl. 08:19

  For noen nydelige blomster! �� Du har virkelig inspirert meg til å begynne å lage slike. Håper virkelig jeg vinner denne startpakken. Ettersom jeg er student og ikke kan ta meg råd til å kjøpe all verden av utstyr under studiene�� Stor klem fra Martine Olaussen. Mail: martine_1203@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Martine :D Så hyggelig å høre at du ble inspirert og har lyst til å prøve selv. Lykke til :D

   Slett
 4. Heidi Huseby Andersen29. mars 2016 kl. 09:20

  Ja takk, veldig gjerne. Det hadde vært et supert start-kit :) Mail: heidi_h87@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du vil være med i trekningen :D Lykke til!

   Slett
 5. Jeg skal pynte en kake til guttekonfirmasjon, og jeg tror kanskje at jeg ville fått til kala etter dine grundige forklaringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Åshild. Det er jeg helt sikker på at du får til og det blir nok en flott konfirmasjonskake :D Lykke til!

   Slett
  2. Åh de var så fine! Hadde vært utrolig gøy å vinne startsettet! :D

   Kamilla.mokkelbost@baerum.kommune.no

   Slett
 6. Flotte:)) Ja takk,.Ønsket veldig
  gurms@hotmail.no

  SvarSlett