Oppskrift Brownies!

Endelig fredag og tid for å dele en herlig oppskrift på brownies med dere :D Denne er både enkel å lage og såååå deilig. Sprø på toppen, men seig og klissete i midten, akkurat slik en brownie skal være. Hvorfor ikke kose seg litt ekstra i helgen...?Jeg er ikke den som har mye tid til overs eller kan lage flere kaker og gjøre klart til selskap samme dag. Jeg er helt avhengig av å ha så mye som mulig klart på forhånd og brownies er da perfekte. Både bunnen og fyllet kan lages dagen før slik at det kun er å piske opp kremen, skjære opp stykker og pynte.  

Med friske bær og litt mynteblader skaper du liv i en ellers så brun og kjedelig brownie på kakebordet. Det er virkelig ikke mye som skal til for å kle denne hverdagsdesserten til fest. Oppskrift Brownies:

100 g smør
2 egg
3 dl sukker
1,5 dl mel
4 ss kakao
1,5 ts vaniljesukker
1 klype salt

Fremgangsmåte: 

1. Sett ovnen på 175 grader over og undervarme.

2. Smelt smøret og la det avkjøle seg. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bolle. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt i en annen bolle. Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør godt sammen. Ha så i det smeltede smøret og bland godt inn i røren. 

3. Kle en 26 x 18 cm form med bakepapir. Siden jeg ikke har kakeform i denne størrelsen brukte jeg en ildfastform fra IKEA og det gikk fint (og der får du jo alle mulige størrelser til en rimelig penge). Stekes i 30 minutter. 

4. La brownien avkjøle seg helt i formen før du tar den ut og skjærer i passende stykker. Jeg fikk 12 ut av denne etter å ha skjært vekk kantene. Oppbevar innpakket på kjøkkenbenken fram til den skal spises. Brownien egner seg også godt til å legges på lur i fryseren, men jeg anbefaler da og legge små mellomleggspapir mellom stykkene om du skjærer opp i forkant.


Oppskrift melkesjokoladeganache:

200 g Melkesjokolade
1 dl fløte

Framgangsmåte:

1. Kutt sjokoladen i små biter og legg de i en (glass)bolle. Varm opp fløten til kokepunkt og hell den så over sjokoladen. La stå i ca 5 minutter med lokk over seg. 

2. Bruken en visp og start med å blande sammen fra midten. Altså, kun små sirkler i senter av bollen til du ser den begynner og ligne sjokolade, så lager du større og større sirkler helt til du har en jevn fin blanding. 

3. Legg så plastfolie over bollen, men sørg for at du legger den nedover innsiden og helt ned til sjokoladeblandingen slik at det ikke er noe luft. La den stå på kjøkkenbenken over natten eller om du behøver den raskere kan du sette den i kjøleskapet ett par timer (må da bringes tilbake til romtemperatur før den piskes). 

4. Bruk så en elektrisk håndvisp og pisk opp ganachen (ca 3 min). Bruk så en sprøytepose med tipp (fks 1M) til lage små topper på brownien.

Tips: Kremen er mektig og brownien lige så, ha derfor kun på små mengder på hvert stykke.


Da er det bare å finne fram bakebollen og kose seg med nystekte brownies :) Takk for at du titter innom og riktig god helg :D

Vel bekomme!

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Etiketter: ,