Istid kake til 60 årsdag!

For en utfordring!!!! For 3 dager siden skrev jeg om hvordan jeg liker å hold figurene jeg lager enkle siden jeg ikke har de mest begavede modelleringsevnene. På det tidspunktet tenkte jeg ikke over neste kake ut som faktisk har Scrat fra Istid som hovedperson :P Skal si han virkelig satte min tålmodighet på prøve. Her var det liksom ingen enkel løsning å velge og enda vanskeligere ble det da jeg gjerne skulle hatt en airbrush maskin til å farge både han og kaken med. Nesten så det ble ett par tårer altså, men så plutselig etter noen timer med slit så falt brikkene endelig på plass.

Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no

Figurer som skal se ut som en spesiell karakter i film eller lignende er SÅ mye vanskeligere enn om du bare lager noe på frihånd. Her måtte jeg faktisk få han til å ligne så mye at han var gjenkjennelig og det var IKKE lett. Scrat er nok heller ikke på den vanskeligste enden av skalaen, men for MEG kjentes det nesten håpløst en vending. Men, når jeg ser på han nå så er jeg kjempe fornøyd! Er nok den mest avanserte figuren jeg noen gang har laget og da gir jeg meg selv en klapp på skulderen ;) Det eneste en kan gjøre er å ikke gi opp.

Fargene jeg har brukte til nøtten og Scrat er Chestnut og Dark Brown, begge av merket Sugarflair. Til sprekkene i isen har jeg brukt Svart Progel Pastafarge og malt på med en liten tynn pensel. Her gjaldt det å være stødig på hånden og kun ta på en liten mengde farge om gangen. Det eneste jeg "angrer" på denne kaken er at jeg ikke har en airbrush maskin. Det hadde virkelig gjort seg med litt blåfarge sprayet rundt på sidene og til å fremheve sprekkene fra nøtten. Kaken ble liksom litt for hvit i mine øyne. Så da er det bare å begynne å spare litt slik at en kan utvide kakeutstyrsamlingen enda litt mer ;) Det gjorde seg heldigvis med litt blå Pulverfarge på isklumpene rundt om på kaken.


Jubilanten ble heldigvis strålende fornøyd og kaken fikk gode tilbakemeldinger på både smak og utførelse og da kan man ikke annet enn å si seg fornøyd :D En artig utfordring og en erfaring rikere. 

Nå gleder jeg meg til å ta med gutta på kino og se den nye filmen som kommer om en ukes tid :D Scrat har alltid vært min favoritt i Istid filmene og jeg håper virkelig han får tak i den nøtten snart ;) 

Takk for at du titter innom! Håper du finner litt inspirasjon til ditt neste bakeprosjekt. For flere artige kaker kan du ta en titt Her.

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Etiketter: , ,