Frankensteins Monster, Drip cake!

Har du skumle planer i morgen? Med bursdag sist torsdag og halloween nå på mandag ble det en ganske så skremmende feiring i helgen. Jeg hadde egentlig kunne tenkt meg å lage en søt kake til å feire 34 årsdagen med, meeeen hva gjør man ikke for disse barna som syntes dette var et langt bedre alternativ.


Valget falt på Frankensteins Monster og det var ikke helt uten grunn. Her fikk jeg i tillegg til en artig kake for barna også øvd meg på Drip cake. En teknikk som jeg akkurat har startet å utforske og som virkelig er i vinden innen kakeverden nå om dagen. Ble perfekt som hår på Frankensteins Monster (inspirasjon funnet på nettet). Sjekk også ut den søte rosa oreo drip kaken jeg har laget Her.

Detaljene i ansiktet er laget av fondant og de to mutterne på halsen trykket jeg ut med runde utstikkere og festet de sammen med en tannpirker. Før de ble plassert på kaken ble de sprayet med spiselig sølvspray (la det gjerne tørke over natten). Enkelt og veldig effektivt!


Selve kaken er sjokoladekake (oppskrift finner du Her) med oreofyll. På utsiden er den dekket med smørkrem som er farget grønn med pastafarge. Har du lyst på oppskriften på oreofyllet også så skal du selvsagt få den.

Oppskrift oreofyll:

1,5 pakker oreokjeks
400 g melis
150 g meierismør (romtemperert)
150 g philadelphiaost
2 ts vaniljesukker
2 ss melk

1. Knus oreokjeks i små biter
2. Miks sammen smør, melis og vaniljesukker til du har en hvit lustig konsistens.
3. Tilsett philadelphiaost og melk, miks til det er godt blandet.
4. Vend inn oreobitene med en slikkepott.

Nok til å fylle to lag i en 25 cm kake, eller slik som min, 3 lag i en 18 cm.


Feiringen ble vellykket med mange små og store monstre. Herlig med bursdag og ikke minst et artig tema.

Ønsker dere en skremmende fin feiring i morgen! Takk for at du tittet innom og håper du fant inspirasjon til ditt neste mesterverk. Mer innen Halloween tema finner du Her.

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Etiketter: , ,