Enhjørningkake! Den hotteste trenden innen kakepynting...

Om du følger med i det som skjer i kakeverden har du helt sikkert fått med deg den aller siste trenden.... Unicorn cakes eller på norsk Enhjørningkaker er det hotteste akkurat nå og det med god grunn. Disse kakene er helt fantastiske å se på og spiller på det lekne og magiske. Hvem har vel ikke drømt om å ha sin egen enhjørning til å kunne ri over regnbuen til landet laget av rosa sukkerspinn.....

Har du lyst til å lage en selv kan du finne min beskrivelse på framgangsmåte her.


Innlegget inneholder kommersielle lenker til Kakeboksen.no (merket i hvitt).

Enhjørningkakene lages nok like mye til voksne som til barn, her er det ingen aldersgrense på hvem den passer for. I dag fikk jeg endelig laget min første til lille Kalmer Ingebrigts dåp. Herlig med helt frie tøyler til å gjøre akkurat det jeg vil, for denne har lenge stått på ønskelisten. Som første kake av dette slaget er det selvsagt noen små ting jeg vil gjøre annerledes til neste gang, men alt i alt, ekstremt fornøyd med hvordan den ble til slutt.


Enhjørningkaken har egentlig ikke så mye pynt. Det eneste en kan starte på i forkant er å lage klar ørene og hornet. Ørene har jeg skjært for frihånd og i fondanten har jeg tilsatt cmc/tylosepulver slik at det stivner raskere. Lag en skål av sølvfolie i den formen du ønsker ørene skal ha og legg en tannpirker mellom de to lagene slik at det vil være enklere å få de til å stå støtt på kaken senere. Til hornet, som egentlig ble i lengste laget, har jeg trillet ut en lang remse med fondant. La den være litt tykkere i den ene enden og trill den gradvis tynner i den andre. Surr den så rundt en grillpinne og la den stå til tørk.


Sjekk denne gullfargen.... Rolkem har absolutt den herligste gullfargen på markedet etter min mening. Den er så skinnende og ett strøk er normalt tilstrekkelig. Bland ut pulveret med sitronsaft eller blank sprit (vodka for eksempel).


Når ørene er stivnet kan du male på med gullfarge og la det tørke. Men en behøver jo ikke male de i hele tatt om du ikke har slike pulverfarger tilgjengelig. Farg da isteden fondanten på forhånd i den fargen du ønsker. Så kan du bare hoppe over dette trinnet.... men jeg er jo hekta på ting som glitrer så det måtte til denne gangen.


Når en skal lage enhjørningkake så er det best å velge en mindre form og heller lage den høyere. Her har jeg brukt 20 cm form og 4 lag med kake slik at den ble ca 15 cm høy. Neste gang vil jeg velge 18 cm for jeg synes den ble litt i breieste laget.

Trill ut små strimler av svart fondant til øyne. Her kan det være lurt å merke av på forhånd slik at du er sikker på at de blir i rett høyde av hverandre og lik i form. Jeg valgte lukkede med vipper, men det finnes mange forskjellige varianter så det er bare å være kreativ.

Lurer du forresten på hvorfor jeg har satt ett sugerør midt på kaken...? Det er der hornet skal plasseres og grillpinner bør ikke stikkes direkte i kaker (små tresplinter kan knekke av). Så nå er alt klart til å lage manen i herlige farger.


Har du en krem som du liker og som har godt hold til å sprøyte med så velger du den. Om ikke kan du få oppskriften jeg har brukt til manen:

150 g romtemperert smør
150 g philadelphiaost
400 g melis
2 ts vaniljesukker (alternativt 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ss melk eller vann (vurder om det er nødvendig)
Pastafarger etter ønske.

Pisk smøret hvitt. Tilsett litt og litt melis samt vaniljesukker. Bland så inn philadelphiaost og vurder om det er nødvendig med melk eller vann. Konsistensen en ønsker for kremen er stiv, slik at den gir fine rosetter på kaken.

Del opp kremen og bland inn pastafarge. Husk det er kun en bitte liten mengde som er nødvendig, så start heller forsiktig og tilsett mer om du synes det blir for lyst. Det er verre og gå den andre veien....

Jeg doblet denne oppskriften siden jeg var usikker på om det kom til å rekke, men endte opp med å ha en hel del igjen. Skulle jeg lagd den igjen ville jeg ganget den med 1,5. Bedre å ha litt for mye enn litt for lite synes nå jeg.


Nå er jeg ingen kløpper på sprøyting så dette ble litt utenfor min komfortsone for å si det slik. Ser det er stort potensialet for forbedring, men det ble fint nok til at jeg selv ble fornøyd.

Plasser først hornet i  kaken og start med de første fra pannen og bakover. Når du kommer til kanten bør du så stoppe opp og starte med de nederste i nakken og gå oppover på baksiden helt til manen er ferdig. Plasser så ørene tilslutt.


Til slutt må jeg nevne ett par ting jeg ville gjort annerledes om jeg skulle laget den på ny:

1. Jeg skulle kuttet melken i kremen slik at den ble litt fastere.
2. Jeg ville ha valgt kun 1M sprøyte tipp til alle fargene og kun laget rosetter over hele.
3. Jeg ville valgt noe dusere blåfarge.
4. Jeg ville valgt en mindre form (for eksempel 18 eller 15 cm).
5. Jeg ville tatt meg tid til å øve meg på sprøytingen før jeg satte igang.


Ja, det er mye en kommer på i etterkant, men det er slik en lærer og utvikler seg innen kakepynting. Likevel er jeg stolt og strålende fornøyd med min aller første enhjørningkake og kanskje så har jeg hjulpet deg før du begir deg ut på et slikt prosjekt.

Tusen takk for at du titter innom. Håper du har en magisk kveld og fikk inspirasjon til ditt neste bakeprosjekt.

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Etiketter: , , , , ,