Trolls kake! Det måtte jo skje før eller siden....

Jeg er egentlig overrasket over at det har gått såpass lang tid før den kom..... Du vet, forespørselen om en Trollskake. Etter jeg tok med guttene på kino og så Trolls skjønte jeg at dette ville bli en bursdagskaketrend framover. Med lykketrollene Poppy og Kvist i spissen var filmen fullpakket med fargerike figurer, glitter, sang og spenning, noe som fenger både små gutter og jenter. Med litt lite tid og ikke fullt så gode modelleringsevner holdt jeg meg til enkel pynt og kjøpte figurer denne gangen, men resultatet ble likevel fargerikt og artig.

Innlegget inneholder kommersielle linker til Kakeboksen.no (merket i hvitt).

Å lage en regnebue er ikke så vanskelig, men en må planlegge og lage den i god tid slik at den får stivnet. Her har jeg farget ut hvit Marshmallowfondant med pastafarger i en litt utradisjonell fargekombinasjon for en regnbue å være, men når hovedpersonen er rosa så måtte det bli slik. Tilsett litt CMC/Tylose pulver i fondanten slik at den stivner godt og holder formen til å stå oppreist på kaken. Trill ut små pølser i hver farge og fest de sammen med litt Spiselig lim, hvordan du kan lage slik lim selv har jeg skrevet om i innlegget Her.

Fest tannpirkere eller grillspyd i begge ender av regnbuen slik at den kan plasseres godt ned i kaken og dermed stå stødigere på kaken. Jeg vil også anbefale å lage en slik regnbue minimum 2 dager i forkant. Oppbevar den mørkt, tørt og i romtemperatur fram til bruk (for eksempel i kjøkkenskapet).

Jeg har ca 10.000 kjeksutstikkere, og da overdriver jeg bare litt altså, og de kommer alltids til bruk på en eller annen kake. Her har jeg trykket ut 2 Skyer, skjært til så de er flate nederst, og latt de stivne før jeg limte de fast foran regnbuen. En kan selvsagt skjære for hånd, men resultatet blir alltid litt penere med en utstikker.


Modellering av figurer som skal ligne på noen har jeg dessverre ikke talent nok til å utføre godt nok. Fantasifigurer går greit, da kan man liksom bare se hvordan den blir til etterhvert, men å få et ansikt til å ligne nok på en spesiell person krever mye. Så da ble valget å gå for figurer denne gangen.

Til blomstene har jeg brukt Epleblomst og Margeritt utstikkere. Søte, enkle og fargerike! Og så måtte det bli noen sommerfugler også. Eget innlegg om hvordan jeg får sommerfuglene til å "fly" kan du finne trinn for trinn på i innlegget Her.


Når det er barnebursdag er det alltid stas å ha navnet sitt på kaken. Her har jeg brukt en silikonform til bokstavene og festet med litt spiselig lim (vann kan også benyttes).

Enkel og grei kake å lage og jeg tror bursdagsbarnet var rimelig fornøyd. Har du små som ønsker seg Trollskake vil jeg si dette er en kjekk variant som hverken tar så alt for lang tid å lage og er overkommelig for alle nivåer av tidligere pynteerfaring. Takk for at du titter innom og håper du ble inspirert til neste barnebursdag.

Du finner meg og kakene mine på både Facebook og Instagram!

Etiketter: ,