Oppskrifter

Her er noen av mine favoritt oppskrifter. De fleste har jeg tatt fra min mors hjemmelagde oppskriftsamling og noen har jeg funnet på nettet.
 
 

Gulrotkake


4 egg
2 kopper sukker
2 ts natron
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 kopper mel
1 kopp soyaolje
3 kopper gulrot

Egg og sukker piskes til eggedosis. Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vekselvis med soyaolje. Ha til slutt i raspet gulrot. Stekes på 190 C i ca 1 time.

Glasur:
1 boks Primula (Philladelfia)
200 g melis

Denne kaken er skikkelig god og saftig og oppskriften har jeg fått av min mor. Primula finnes ikke i så mange butikker, men philladelfia er like så god.

Bananbrød


285 g mel
1 ts bakepulver
½ ts salt
110 g margarin
225 g sukker
2 store egg
4 modne bananer
85 ml melk
1½ ts sitronsaft
1 ts vanilje ekstrakt

Varmt banabrød med smør er utrolig godt! Etter å ha bodd i Australia i mange år er jeg vant til å finne bananbrød på alle cafe'er men her i Norge ser det ikke ut som det enda har blitt oppdaget. Derfor legger jeg ut denne oppskriften og håper på at bananbrødet skal bli like populært her hjemme. Dette er vel egentlig ikke et brød men heller ikke en kake. Aller best er det nystekt slik at smøret smelter, men det går fint å varme det litt i micron eller på toppen av brødristeren etter å ha stått i kjøleskapet.

Framgangsmåte:

1. Forhåndsvarm ovnen til 180 C.
2. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
3. I en separat bolle, visp smør og sukker slik at det blir lett og luftig.
4. Ha egg og moste bananer, melk og vaniljeekstrakt i røren og bland godt.
5. Ha så alt det tørre i, det er nå viktig at dette foldes forsiktig sammen.
6. Smør en 20 cm X 12,5 cm brødform og hell i brødmiksen.
7. Stekes så midt i ovnen ca 1 time eller til den er godt hevet og gyllen.

 

Bringebær Pai


Dette er en enkel og veldig god oppskrift for paibunn, hva du velger å ha i den er helt opp til deg :)

125 g smør
175 g mel
2 ss sukker
1 eggeplomme

Her er det bare å bruke fingrene for å kna deigen godt. Når deigen er ferdig, trykkes den utover paiformen med knokene til den dekker kantene. Prøv å få deigen jevnt fordelt, spesielt i kantene, slik at paien får en jevn farge. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før den settes i ovnen. Stekes ca i 20 min eller til bunnen har en gyllen farge. Oppskriften kan også brukes til middagspaier.

Her er min bringebærpai :) Jeg har brukt 1 del pisket krem blandet med 2 deler vaniljekrem som fyll og så lagt et godt lag med bringebær på toppen. Strø gjerne litt sukker og / eller melis på til slutt.

Frisk og god pai til sommeren :)

Enkle cupcakes


Dette er den oppskriften jeg har vokst opp med til baking av enkle vanilje muffins, men her kan det tilsettes for eksempel kakao, bringebær, sjokoladebiter eller hva du måtte like for å gjøre de litt mer spennende.  

2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
1,5 dl melk
2 ss smeltet smør

Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett det tørre vekselvis med melken, ha til slutt i smøret. Røren hever ganske mye så jeg fyller formene til de er litt over halvfulle. Stek muffinsene på 200 Grader i ca 10 min eller til de har en gyllen farge.

 


Pepperkaker

 
1½ dl smeltet smør
1½ dl sirup
1½ dl sukker
1½ dl melis
1½ dl tynn fløte
2 ts kanel
2 ts ingefær
2 ts nellik
1¼ ss natron
1 L mel

Denne oppskriften er en av mine favoritter og derfor får den en plass på siden. Her må deigen lages dagen i forveien slik at den får stå i kjøleskapet over natten, så er det bare å begynne neste dag. Kjempe gode pepperkaker blir det, med mye smak.

Framgangsmåte:

1. Lunk smør og sirup og rør i de andre ingrediensene.
2. Deigen blir forhåndsvis løs og skal stå kjølig i bollen med håndkle over natten.
3. Kjevle den så tynt ut og skjær ut figurer på et melete underlag.
4. Stek på bakepapir eller smurt plate i ca 5 min ved ca 200 C.

Håper det smaker :) og God Jul !
 
 

Lussekatter

 
50 g Gjær
200 g Smør (smeltes)
5 dl Melk
3 g Safran (eller 3ts Gurkemeie)
½ ts Salt
2 dl Sukker
2 Egg (+ 1 til å pensle med)
17 dl Hvetemel
1 dl Rosiner
Framgangsmåte:
Bland først gjær og mel samme. Smelt smøret og bland med melk og egg. Ha så alt det tørre i melblandingen og tilsett alt det våte. Elt deigen før den settes til heving til den er ca dobbel så stor. Denne oppskriften gir ca 30 lussekatter og kan formes i flere varianter slik som Gullvogn, Julegris, Lilje og den tradisjonelle Lussekatten. Etterhev i ca 15 minutter før den pensles og settes i ovnen på 250 Grader i ca 10 min.
Serveres varme til familie og venner :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar