Hello Kitty bursdagskake

Her kommer enda en kjempe flott kake for jenter :) Denne Hello Kitty kaken ble jeg utrolig fornøyd med, og den fineste kaken jeg har laget så langt. Ekstra stas er det for meg som selv har to gutter at jeg nå får lage kaker som er rosa og jentete :) I dette innlegget vil du se hvordan  jeg laget Hello Kitty kaken trinn-for-trinn og trinn-for-trinn på selvest Hello Kitty figuren kan du finne her .

Denne kaken krever at pynten allerede er ferdig laget noen dager i forveien som gjør at det går ganske fort å ha den ferdig når en starter på selve kaken. Hvordan du lager en sløyfe og navneskilt kommer også i dette innlegget, det er ikke så vanskelig som det kanskje ser ut som ;)


Jeg synes det er best med kaker som pynten kan lages i god tid før dagen, så kan jeg sitte å kose meg på kveldene :) Hello Kitty var ikke så lett, og brukte lang tid på henne, trinn-for-trinn kommer snart.


Jeg startet først med å farge til fondanten i de forskjellige rosa fargene jeg skulle bruke. Det er lurt å lage mer enn det en trenger, for blir det for lite så vil du ikke klare å blande slik at du får samme farge igjen. Husk å tilsette CMC / Tylose i fondanten slik at den stivner, dette gjøres før du begynner å modellere såklart, 1 ts per 250 g med fondant eller hvilken som helst annen masse du bruker.

Sløyfene er jo utrolig artige, og ser jo flotte ut på kaken. Veldig enkle og lettvidte å lage også, trenger ikke noe utstyr for disse heller, men det går kjappere og de blir nok litt pener visst du har det. Glemte å ta bilde da jeg holdt på, men verktøyet jeg brukte heter Ribbon Cutter og du kan kjøpe den her. Det er såklart fult mulig å bruke en vanlig skarp kniv og kanskje også en god ide å lage seg en mal som en kan skjære etter slik at størrelsen på sløyfene blir like.
Kjevle ut fondanten slik at den blir ganske tynn og skjær ut bånd i ønsket størrelse.  Jeg brukte to forskjellige størrelser denne gangen slik at båndene ble mindre på toppen av sløyfen. Lim endene sammen med spiselig lim og legg de på siden på bakepapir i en eske eller hvor du måtte ønske. Båndene må minst ligge i 48 timer før de er klare til å brukes. Jeg skjærer enden til en spiss før jeg legger de til tørk, det gjør det enklere å sette de sammen i sløyfe senere. Husk å alltid lage noen ekstra :)


Dette navneskiltet ble jo utrolig søtt og tok seg veldig bra ut på kaken. Jeg har brukt ribbon cuttern igjen og skjært til endene med kniv. Her må det brukes en spesiell type masse som stivner ekstra kjapt og den jeg brukte heter SK modeling paste, som tørker på minutter.


Til bokstavene bruker jeg utstikkere, da går det så kjapt og de blir veldig fine, men du kan såklart bruke vanlige geletuber også. Utstikkerne kommer i mange forkjellige størrelser og skrift typer, men jeg har brukt denne her.
Nå er det tid for å starte på selveste kaken :)

Mmmm, sjokoladekake er min favoritt :) Jeg bruker kun helformer, men det er da viktig å legge bakepapir i bunnen og spraye godt med formfett på sidene slik at kaken slipper lett når den er ferdig stekt.

Ja, også er det da alltid slik at mine kaker får vulkan form, men det fikses lett ved å skjære av toppen :)


Her har jeg delt kaken i tre deler og det er klart for fyllet :) Vær forsiktig når du skjærer, noen ganger kan kniven ta med seg kantene på kaken når den trekkes ut, og det vil vises på kaken senere.


Jeg brukte to lag med forskjellig nyanse rosa smørekrem i kaken, og det vil sikkert se kjempe bra ut når kaken skjæres :)

Det er viktig at delene blir plassert nøyaktig på toppen av hverandre slik at kaken ikke bli seende skjev ut senere.


For å få best resultat må toppen av kaken ha en helt rett og fin overflate. Jeg bruker derfor alltid bunnen av kaken på toppen, og som regel toppen i midten og midten på bunnen. Ha ha, ble litt komplisert, men du ser jo best hva som passer selv ;)

Her lager jeg til litt mer smørekrem som skal dekke utsiden av kaken. Jeg bruker en smørekrem mix som du finner her. Alle ingrediensene må være romtemperert før du begynner. Første del av denne kremen må lages minst 1 time i forveien og består av:
150 g melis
150 g smørekrem mix
3 dl vann
Dette er nok til å fylle to lag i kaken og dekke overflaten. Når denne miksen har stått en time pisker du 325 g temperert meierismør til det er luftig og kremaktig. Bland så miksen, som ble lagt tidligere, i smøret en skje om gangen og pisk i cirka 6 minutter til kremen er hvit og luftig. Denne smørekremen er søt og kjempe god, stor slager spesielt hos barna :) Kan også tilsettes smeltet sjokolade og / eller farge.

Her er kaken dekket med smørekremen, jeg farger alltid kremen til den fargen som lokket på kaken skal ha slik at det ikke vil vises så godt vist du får hull i fondanten eller det skinner igjennom. I dag skal lokket være hvitt så da slapp jeg å farge.


Nå er det over til lokket :) Her er det viktig og ha en ren arbeidsbenk slik at fondant ikke får små flekker av kakesmuler eller annet rusk. Det vil vises svært godt, spesielt på hvitt lokk. Jeg har en stor kjvle i plast som du kan finne her, den er kjempe kjekk og en trenger ikke bekymre seg for å få små trebiter i fondanten som kan skje med vanlige kjevler.


Her er lokket kommet på kaken. Husk å ikke kjevle det så tynt at det blir vanskelig å flytte, og et tips er å bruke godt med potetmel under når en kjevler slik at det ikke setter seg fast i matten. Jeg bruker alltid hansker når jeg driver med fondanten slik at det ikke er like lett å lage rifter eller merker i den, og bruker en fondant smoother til å få en fin overflate.

Skjær vekk en del av den overflødige fondanten før du begynner å forme den rundt kaken.

Her har jeg lagt fondanten tett inntil kaken og gjevnet den ut med smoother'n før jeg har skjært vekk resten av den ekstra fondanten rundt kantene. Her har jeg ikke vært så utrolig nøye siden jeg vet det kommer en bord rundt alikevel, men det er lurt å øve seg på å få det pent.

Så var det over til pyntingen og det er min favoritt del av hele kakebakingen. Å se alle delene komme sammen til å bli en fantastisk flott kake er jo kjempe artig og belønning for innsatsen :) Her har jeg skjært ut flere bånd som er like som de jeg brukte til sløyfen.

Båndene er skjært til, lagt på kaken og festet med spiselig lim.


Så er det bare å begynne å finne fram pynten som allerede står klar :) Denne delen går kjempe kjapt og kaken er snart klar :) Hello Kitty har fått et teppe som hun sitter på og jeg har brukt denne mønsterkjevlen her for å få et fint mønster. Enkel kulebord langs kanten skjuler eventuelle ugjevnheter i kakekanten. 

Så var det over til sløyfen. Jeg prøvesetter først delene og ser hvilke som vil passe best sammen. Når jeg er fornøyd med hvordan det vil se ut bruker jeg en tube med Royal Icing og bruker en dash på endene slik at de vil festes godt, en slik kan du finne her.

Her har alle delene kommet på plass og Hello Kitty kaken er ferdig, jeg har plassert noen blomster som jeg laget samtidig som figuren rundt om på sidene :) Den ble jo utrolig flott å se på, mange små piker som sikkert ønsker seg en slik.

Håper dette var til nytte for deg å at du nå kanskje kunne tenkt deg å prøve å lage en Hello Kitty kake også. Jeg hadde det ihvertfall utrolig gøy mens jeg laget den :)
Her er flere bilder av den ferdige kaken :)
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , , ,