Cupcakes med pynt av fondant

Her kommer nok et innlegg om herlige cupcakes :) Forteller litt mer om hvordan jeg lager de denne gangen og om å dekorere med pynt av fondant. Til alle andre cupcake elskere som baker en del av disse, legger jeg ved en link senere i innlegget hvor du kan få kjøpt en fin og praktisk beholder slik at du lett kan transportere dem.

På fredag var det min siste dag på jobben og denne gangen ville jeg ta med noe annet enn kake, så da falt valget lett på disse cupcakene som et lite takk for meg :) Det som er så utrolig flott med cupcakes, er at de kan lages med forskjellige smaker, pynt og farger hver eneste gang slik at en aldri blir lei av å lage dem. Her kan du være så kreativ som du bare vil og garantert få et bra resultat hver gang :)Jeg brukte to nyanser av rosa og enkel hvit fondant. Jeg farger for det meste all fondanten selv i stedet for å kjøpe ferdig farvet, litt billigere og ferdig farvet er som regel litt blass i fargen slik at jeg fortsatt ender opp med å tilsette litt ekstra farge. Bruk alltid hansker slik at du slipper å ha rosa hender i flere dager ;)
Det er lurt å starte forsiktig med fargen og deretter tilsette litt og litt til en har fått ønsket farge. Dette var alt for mye å starte med, halvparten hadde vært bedre, for den ble mye skarpere rosa enn jeg hadde tenkt meg. Jeg bruker tannpirkere til å tilsette fargen med.
Her er alt utstyret jeg brukte for å lage pynten til cupcakene, ser jeg har glemt en ting på bildet og det var CMC / Tylose som tilsettes all fondant slik at den stivner. I kluten har jeg potetmel som jeg forsiktig rister utover matten slik at fondanten ikke blir sittende fast. Sommerfuglutstikkerne bruker jeg veldig mye og synes de tar seg flott ut, de kan du kjøpe her.

Jeg stakk også ut små blomster og hjerter, men endte opp med kun å bruke blomstene som pynt. Hjertene ble for store og dekket hele cupcaken og det så ikke så pent ut, men har så klart tatt vare på de til en senere anledning :) I midten av blomstene har jeg limt på hvite og rosa sukkerperler med spiselig lim.
Får å få sommerfuglene til å få en fin form, legger jeg dem til tørk i en åpen bok slik at det ser ut som de flyr. Jeg har brukt et vanlig hvitt ark som underlegg siden jeg bruker å spraye de med perlemor glansspray.

Det finnes så utrolig mange fine cupcakeformer å få tak i, denne gangen valgte jeg så klart rosa :) Oppskriften jeg har brukt kan du finne her, fyll kun formene halvfulle siden de vil heve seg ganske mye. Jeg vil absolutt anbefale å investere i ett eller to muffinsbakebrett, som gjør at alle cupcakene får rett og lik fasong.

Her er nystekte cupcakes rett ut av ovnen :) Denne gangen fikk ingen vulkanform, men skjer det er det lett å jukse det til når det likevel skal være glasur på toppen. Bare skjær bort slik at de blir flate og ingen kommer til å merke det ;)


Til glasuren bruker jeg mors hjemmebakte cupcakeglasur som er kjempe enkel å tilberede. Jeg har også en M1 tip, stor kobler, sprøytepose og spatula.


Søt og lett glasur som lages på 4 minutter, kan ikke bli lettere enn det :)


Jeg valgte å blande i litt farge i 1/3 av glasuren for å få litt kontrast i presentasjonen. Var alt for forsiktig i starten med mengde glasur per cupcake, var redd det ikke skulle rekke til alle cupcakene og at de ville bli for høye for beholderen, men det viste seg at jeg kunne brukt en hel del mer. Ikke bruk konditorfarge til å farge glasuren, det vil få den til å bli slappere og miste fasongen. Her må det brukes slik pastafarger som jeg viste på bildet tidligere og i små mengder. På disse cupcakene har jeg laget en tradisjonel topp, hvor en starter fra utsiden og sprøyter rundt mot midten, men i neste innlegg om cupcakes vil vise en annen sprøyteteknikk som får cupcakene til å se ut som roser :)


Her har jeg fått på pynten, husk at det er lurt å lage sommerfuglene minst en dag i forveien for mine mistet fort formen og ble liggende flate ettersom jeg lagde de kun timer før.


Her er cupcakene klar til å transporteres med til jobben i oppbevaringsboksen jeg nevnte tidligere. Denne kan du få kjøpt her, men finnes også i lys blå og blank. Kjempe kjekt med 3 brett som kan tas ut og boksen kan også brukes som en kaketine for høye eller firkantete kaker. Absolutt verdt pengene :) denne ligger høyt på listen min over favoritt kakeutstyr :)

Alle elsker Cupcakes :)


 
 
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: