Hvordan pynte en barbiekake

Alltid artig å lage Barbiekake / Prinsessekake, for de blir jo så fine :) Da jeg spurte Michelle som snart fylte 5 år om hva hun ønsket seg i gave, svarte hun kjapt "kake" :) Så kake ble det og en gave i tillegg. Selv om en lager barbiekake flere ganger blir den alltid seende unik ut. Her er det så mange forskjellige varianter, farger og tilbehør å velge blandt og trenger du noen ideer så er det bare å google litt ;)


Denne gangen tenkte jeg å vise hvordan jeg kler på selve dukken med fondant og gi noen tips som kan være kjekt å vite for de som har lyst til å prøve selv. Flere bilder av hele kaken og hvordan jeg laget vesken kommer også i slutten av innlegget. Vil du vite mer om hvordan jeg lager selve kaken med mer kan du også ta en titt på mitt tidligere innlegg Prinsessekake / Barbiekake.


Her kan du se hva jeg har brukt da jeg kledde Barbie. Vanlig fondant kan være noe vanskelig å bruke til dette, men slettes ikke umulig, men jeg har valgt modelling paste i stedet siden den er hurtig tørkende og noe mer elastisk slik at den ikke revner så lett. Selve Barbie kan du selv velge om du vil bruke en hel dukke eller en av disse som er beregnet for slike kaker. De finnes i mange varianter og med forskjellige hårfarger.


Starter med å kjevle ut modellerings paste med den 23 cm Plast Kjevlen. Her trenger du ikke være så nøye med kantene for de vil bli skjært bort etterhvert.


Sett opp håret til Barbie før du starter og det er også lurt at hun ha hendene opp helt til hun er ferdig påkledd. Legg det utkjevlede stykket over slik at det er like mye hengende ned på hver side og start med å forme til rundt brystene, men vær forsiktig slik at det ikke revner.


Skjær et snitt ned langs sidene tett under armene på hver side, men ikke lengre enn til armhulene.


Brett den ene siden inn rundt ryggen og lag ett merke hvor midten skal være, gjør så det samme med den andre siden.

Legg så stykket ned på bordet igjen slik at det er lettere å skjære til etter snittene og merkene du allerede har laget. Over kan du se hvordan min så ut da den var klar til å festes på dukken.


Dekk Barbie med Spiselig lim.


Jeg liker at toppen er litt lengre enn kroppen slik at jeg kan brette inn det ekstra under kanten og det blir en penere midjekant.


Jeg valgte å lage et korsett i tillegg denne gangen for å gjøre noe annerledes fra sist gang. Til dette brukte jeg Gul Fondant og tilsatte CMC/Tylose slik at det ville stivne.


Etter å ha prøvd meg fram noen ganger fant jeg ut at denne formen ville passe perfekt :)

Lim på og brett inn overflødig fondant under Barbie.


Rull ut tynne strimler i håndflaten og fest på med spiselig lim.


For å spare på fondanten som blir tilovers bruker jeg å stikke ut diverse annen pynt som jeg trenger til kaken senere. I dette tilfellet ble det noen Eple blomster som skal dekke skjøtet i midjen mellom de to delene og til smykke og pynt på vesken.


Jeg er jo en stor fan av Perlemor Glansspray og har selvsagt også denne gangen funnet en måte å få brukt den på :) Her har jeg lett sprayet allerede gule sukkerperler slik at de får den lille ekstra glansen. Disse satte jeg som en bord på overdelen for å skjule kanten.


Er selv veldig glad i vesker så syntes Barbie skulle få en også denne gangen :) Til hank har jeg brukt Royal Icing som jeg hadde laget tidligere. Trill ut en ball av modellerings paste og klem den til den formen du ønsker vesken skal ha. Ha spiselig lim på endene av hanken før de stikkes i vesken slik at de vil festes godt. Pynt slik du selv ønsker :) Veldig enkel ting å lage som gjør stort utslag på kaken :) For andre typer kjoler kan du se Barbiekake med ballkjole, Prinsessekake med foldeskjørt eller Prinsessekake / Barbiekake.

Så er det bare å sette alle delene sammen og Barbie er da ferdig kledd og klar for bursdagsfeiring :)Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , ,