Prinsessekake med foldeskjørt

Prinsessekaker kan lages til mange begivenheter og denne laget jeg til Astrid's konfirmasjon :) Synes selv hun ble veldig fin og kunne vel tenkt å hatt en slik kjole jeg også :) Det er vel en liten prinsesse i oss alle så kaken passer nok til både store og små jenter, det er bare viktig å tilpasse utseende ettersom hvem den er beregnet til ;) Ettersom denne kaken var ment å ligne konfirmanten selv, valgte jeg å ha rene enkle farger og linjer på kjolen slik at hun så mer voksen ut og selvsagt en dukke som lignet :) 


Ettersom det ikke er så mange elementer på denne kaken tenkte jeg hovedsaklig å ta for meg hvordan jeg la foldeskjørtet på Barbiekaken / Prinsessekaken i dette innlegget og i tillegg enkelt vise hvordan resten av pynten kom sammen til det ferdige resultater.

Innlegget inneholder kommersielle linker til Kakeboksen.no.


Start med å farge nok fondant i ønsket farge, alltid greit å farge litt ekstra i tilfelle noe skulle gå galt eller ideene forandrer seg mens kaken lages. Tilsett CMC/Tylose i fondanten som skal bli overdelen til dukken.

Trenger du flere tips angående hvordan du kler selve Barbie kan du finne det beskrevet trinn-for-trinn her.

Til puffene rundt skuldrene skjærte jeg ut en liten remse i hvit fondant med en liten bøy på hver langside. Her er det enklere å legge Spiselig lim på Barbies armene i stede for på puffen når den skal festes.


Jeg har brukt Dukke form til bunnen, men det går fint å bruke andre halvrunde former også. Et tips er å bruke en oppskrift som gir deg en fast bunn, sukkerbrød kan lett synke sammen og fungerer derfor ikke så bra til denne type kake. Til fyll har jeg brukt melkesjokolade smørekrem :) Mmmmmm...


Mens kaken settes i kjøleskapet slik at sjokoladen i fyllet stivner på utsiden og gir et bedre grunnlag for å legge fondanten, forbereder jeg verktøyet jeg trenger for å lage foldeskjørtet. Her har jeg min 50 cm Plast Kjevle, som jeg ikke kunne vært foruten ;), målbånd, papp plate på 30 cm i diameter og såklart min Ribbon Cutter som jeg bruker nesten til være eneste kake jeg lager :)


Ta mål over kaken etter den er fylt for å finne ut hvor stor diameteren er. Min var 38 cm og det er altså så stor diameteren på skjørtet også trenger å være. Jeg kunne ikke finne noe i huset som var så stort å rundt som jeg kunne bruke som mal, så denne papp platen ble det nærmeste jeg kom.


Det ble litt mer arbeid men funket likeså bra å gjøre det på denne måten :) Målte bare opp ekstra 4 cm på sidene og laget små snitt rundt hele sirkelen med en kniv slik at jeg kunne se hvor jeg skulle skjære.

Her har jeg gått rundt med Ribbon Cutteren og på bildet kan du se at jeg har satt skjære hjulet i midten slik at det er enklere å få rett trykk når du fører den bortover. For et litt annerledes foldeskjørt kan du også se Barbiekake med ballkjole.


Nå er skjørtet kommet på kaken og i begynnelsen så det ut som det skulle bli for kort, men etter en liten stund hadde fondanten strekt seg litt og rakk ned til fatet på alle kanter :) Skulle det bli for lite kan du eventuelt sette på en jukse kant nederst og ingen vil legge merke til det ;) Etter du har lagt på fondanten er det lurt å jevne ut foldene først. Det er lurt å bruke hansker for her er det lett å lage stygge merker med neglene. Stikk så en finger under folden og form etter den, da vil du se at de alle blir ca like store.


Brukte litt tid på å få foldene slik jeg ville, men ble fornøyd til slutt :)


Så er det bare å sette sammen alle delene slik at Barbie er klar for konfirmasjon :)


Til sløyfen rundt midjen brukte jeg denne gangen en slyfe utstikker, som gjorde jobben kjempe lett, men du kan selvsagt skjære for frihånd :)

Bruk spiselig lim eller vann til å feste endene sammen.


Endebåndene lages også med samme utstikkeren. Dette er også en lur måte å skjule sprekken der barbie og skjørtet er satt sammen ;)

Da jeg lagde smørekremen satte jeg av en liten del til å dekorere med før jeg tilsatte melkesjokoladen. Her har jeg brukt sprøyte tip # 1 til armbåndet, smykket og kanten på overdelen og tip # 3 til kanten rundt enden av kjolen. Stakk ut en liten blomst som smykkesten og laget også en liten veske :)

Her er flere bilder av det ferdige resulatet :)
Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)

Etiketter: , , ,