Hello Kitty til 1-årsdag

Hurra for Julie som feirer sin aller første bursdag :D Til begivenheten ble jeg spurt om å lage en søt kake med Hello Kitty og her er den ferdige kaken :)


Ååå, den ble så nusselig at jeg nesten hadde vondt for å gi den fra meg ;) Så i dette innlegget vil jeg vise hvordan jeg laget all pynten, slik at flere har mulighet til å lage en fantastisk kake til sin lille jente :)


Først farger jeg Fondant i de fargene jeg ønsker. Her har jeg brukt Pink og Rose slik at det ble forskjellige rosa nyanser på pynten. Nå hadde jeg egentlig ønsket en enda større fargeforskjell enn det som ble resultatet, men det viste seg at jeg hadde for mye av den lyse fargen i fondanten og den ble derfor noe mørkere enn det som var ment. Så et tips er å starte forsiktig og kun tilsette litt etter litt med en tannpirker ;) Når fondanten ikke brukes må den pakkes godt inn i plast, ellers vil den tørke ut og slå sprekker når den kjevles ut.

Jeg er en stor fan av disse Sommerfugl Utstikkerne og bruker de så ofte jeg kan for de er jo så søte. Også fine å bruke til pynt av cupcakes som du kan se i innlegget Cupcakes med pynt av fondant. Når det skal lages slik pynt må det tilsettes CMC / Tylose så fondanten stivner og holder formen.


Her er sommerfuglene presset ut, som regel vil de bli med i utstikkeren som har en ejektor og gjør det derfor veldig lett å få de ut, men denne gangen satt de litt fast i underlaget så her brukte jeg en plastkniv og løsnet de forsiktig.

En lur måte å la de ligge til tørk på er å slå ut en bok og legge de midt i bretten. Jeg bruker et vanlig ark som underlag slik at de ikke blir liggende rett i boken, legg også et ark på toppen som beskyttelse mot støv og diverse. La de minst tørke i et døgn, helst enda lengre, og for å få forskjellige vingespenn har jeg brukt to bøker og satt en liten støtte under den ene slik at den er mer lukket :)


Denne Number 1 Ex Large Utstikkeren er hele 10 cm høy og kan brukes på to forskjellige måter. Den ene er å kjevle ut fondanten tynn og stikke ut som vanlig og lime den på kaken, den andre er slik jeg har gjort her og det vil da være mulig å ha tallet frittstående på kaken. Først kjevlet jeg ut fondanten  i den tykkelsen jeg ville ha, husk det tynnere den er det vanskeligere blir det å få den til å stå på kaken. Så markerte jeg med utstikkeren og la den tilsides før jeg skjærte forsiktig rundt med en skarp kniv.


Når en bruker kniv er det lett å få litt røffe kanter, så gå over og trykk lett inn sidene slik at de blir mer avrundet. Jeg har selvsagt hatt i CMC / Tylose i fondanten og satt en tannpirker som vil gi den ekstra støtte på kaken.

Pynt tallet :)


Clikstix Script Store Bokstaver er kjempe lette å bruke og har en veldig fin font. Disse har ejektor som gjør at en slipper å pirke de ut med en nål og i de fleste tillfellen da ødelegger bokstavene. Absolutt verdt investeringen slik at en kan få pen skrift på alle kakene :)


Som skilt til kaken lagde jeg denne gangen store blokker for hånd og festet bokstavene med Spiselig Lim , men for en enklere løsning kan også disse små Alfabet Blokkene brukes som et godt alternativ. Mens jeg lager pynten bruker jeg fondant som er tilovers til å stikke ut små blomster med en Margeritt Utstikker, kjempe fine blir denår de plasseres rundt om kring på kaken :)


Søte lille Hello Kitty :) Siden jeg har laget denne figuren tidligere gikk det mye fortere denne gangen :) I innlegget Hello Kitty figur Trinn-for-trinn har jeg detaljert beskrevet hvordan den lages, så det er bare å sette i gang ;)


Nå er all pynten som skal settes på selve kaken ferdig og det gjenstår bare å legge et pent rosa bånd langs kanten :) Med en Ribbon Cutter og en 23 cm Plast Kjevle er det gjort på 1-2-3 :)


Festes med Spiselig Lim.


Og pyntes :) Jeg har brukt samme mønster som på 1-tallet slik at det går igjen flere steder på kaken ;) En enkel måte å få små prikker på er å bruke en rund sprøyte tipp i den størrelsen du ønsker.

Da var kaken ferdig :D , og det flotte med en slik kake er at all pynten kan lages dager i forveien slik at det går ganske fort å få den ferdig den dagen den skal spises :)


Nå blir det ferie og flytting og oppussing av ny leilighet så for min del blir det ikke noe kake-baking før i August, men har da allerede kalenderen full så følg med :)

Håper dette ga litt inspirasjon til å prøve litt selv :) og her kommer noen flere bilder av den søte Hello Kitty kaken :D

Du finner meg og kakene på både Facebook og Instagram :)


Etiketter: , ,